Ђукић о Леонарду: Мудрац и крава!

Тренер Партизана Мирослав Ђукић је на интересантан начин објаснио своје виђење ситуације у вези са одласком Леонарда да Силве Соузе.  Сликовити Ђукић о животу после Леонарда: Крава, мудрац, асфалт, раскош. . . Тако ће и Партизан! Анегдота тренера црно-белих илуструје расположење у Хумској 1.

Фудбал 09.08.2017 | 19:00
Ђукић о Леонарду: Мудрац и крава!
Нема више Леонарда да Силве Созе, нема ни проблема. Бар не би требало да бих буде у Партизану.

Тако тврди Мирослав Ђукић, шеф струке црно-белих, који одлазак Бразилца у Саудијску Арабију види као шансу за друге играче - староседеоце или евентуалне новајлије - да унапреде игру његовог тима.

Да би појаснио како ће се у Хумској 1 одвијати живот после продаје левокрилног везисте Ал Ахлију из Џеде, тренер Парног ваљка је посегао за анегдотом.

„То вам је као у животу. Исрпичаћу вам... Дошао мудрац са својим учиненком у једно село са три, четири куће, питао људе од чега живе, они рекли „имамо краву, даје нам млеко, сир, кајмак, продајемо њему кожу и да је нема ми бисмо помрли, она нам је све“. Одлазећи из села, мудрац каже свом следбенику: „гурни краву у правалију“. Овај се запитао: „како, па од чега ће људи да живе?“. Одговор је био: „само уради како сам ти рекао“, у даху је говорио Ђукић.

Пауза, па наставак...

„Ученика је мучила савест. После десет, 15 година вратио се у село, да провери шта је са људима, а затекао је асфалтиране путеве, нове куће, зграде и раскош. Питао: „шта се десило?“. Узвратили му: „једног дана крава нам је пала у провалију, морали смо да развијемо друге активности, попут трговине, кренуло нам је, успели смо у живиоту“.

Закључак је јасан.

„Тако вам је и са Леонардом. Велики је играч, дао је много Партизану, али и Партизан је велики клуб, мора да пронађе друге начине преживљавања, како би наставио да буде Партизан. Долазе други играчи“, сликовито је завршио Мирослав Ђукић, у најави дуела са Вождовцем.

Црно-бели у среду играју против Вождовца (20х), у трећем колу Суперлиге Србије, коју су почели са три узастопне победе.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар