Đukić o Leonardu: Mudrac i krava!

Trener Partizana Miroslav Đukić je na interesantan način objasnio svoje viđenje situacije u vezi sa odlaskom Leonarda da Silve Souze.  Slikoviti Đukić o životu posle Leonarda: Krava, mudrac, asfalt, raskoš. . . Tako će i Partizan! Anegdota trenera crno-belih ilustruje raspoloženje u Humskoj 1.

Fudbal 09.08.2017 | 19:00
Đukić o Leonardu: Mudrac i krava!
Nema više Leonarda da Silve Soze, nema ni problema. Bar ne bi trebalo da bih bude u Partizanu.

Tako tvrdi Miroslav Đukić, šef struke crno-belih, koji odlazak Brazilca u Saudijsku Arabiju vidi kao šansu za druge igrače - starosedeoce ili eventualne novajlije - da unaprede igru njegovog tima.

Da bi pojasnio kako će se u Humskoj 1 odvijati život posle prodaje levokrilnog veziste Al Ahliju iz Džede, trener Parnog valjka je posegao za anegdotom.

„To vam je kao u životu. Isrpičaću vam... Došao mudrac sa svojim učinenkom u jedno selo sa tri, četiri kuće, pitao ljude od čega žive, oni rekli „imamo kravu, daje nam mleko, sir, kajmak, prodajemo njemu kožu i da je nema mi bismo pomrli, ona nam je sve“. Odlazeći iz sela, mudrac kaže svom sledbeniku: „gurni kravu u pravaliju“. Ovaj se zapitao: „kako, pa od čega će ljudi da žive?“. Odgovor je bio: „samo uradi kako sam ti rekao“, u dahu je govorio Đukić.

Pauza, pa nastavak...

„Učenika je mučila savest. Posle deset, 15 godina vratio se u selo, da proveri šta je sa ljudima, a zatekao je asfaltirane puteve, nove kuće, zgrade i raskoš. Pitao: „šta se desilo?“. Uzvratili mu: „jednog dana krava nam je pala u provaliju, morali smo da razvijemo druge aktivnosti, poput trgovine, krenulo nam je, uspeli smo u živiotu“.

Zaključak je jasan.

„Tako vam je i sa Leonardom. Veliki je igrač, dao je mnogo Partizanu, ali i Partizan je veliki klub, mora da pronađe druge načine preživljavanja, kako bi nastavio da bude Partizan. Dolaze drugi igrači“, slikovito je završio Miroslav Đukić, u najavi duela sa Voždovcem.

Crno-beli u sredu igraju protiv Voždovca (20h), u trećem kolu Superlige Srbije, koju su počeli sa tri uzastopne pobede.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar