Управа Барсе поткачила ПСЖ!

Нас не држе ни шеици, ни олигарси! Нејмар је све погрешно одрадио! Још једном о најскупљем трансферу свих времена из каталонског угла.

Фудбал 09.08.2017 | 14:00
Управа Барсе поткачила ПСЖ!
Последице фудбалског земљотреса још се осећају. И тек ће, јер прелазак Нејмара из Барселоне у Пари Сен Жермен изазваће тектонске поремећеје на тржишту, јер после 222.000.000 евра вредног трансфера ниша више неће бити исто.

Посебно не у односима каталонског клуба и ударне песнице бразилске репрезентације, по коме је жестоко оплео председник Ђозеп Марија Бартомеу.

„Нејмар је део Барсине историје. Желео је да оде. Могао је да буде јаснији у намерама. Начин на који је све изведено није исправан. Зна се како се раде одређене ствари. Нико није већи од клуба, а ми смо овај случај пријавили УЕФА“, појаснио је Бартомеу у обраћању навијачима Барселоне на редовном годишњем конгресу.

Према његовим речима, на Ноу Кампу су били практично немоћни све време, јер је ПСЖ активирао калузулу и без проблема одвео незадовољног играча.

„Сматрали смо да постоји шанса да нас Нејмар напусти, из тога разлога смо подигли откупну клаузулу. Сад тражимо алтернативе и шта год да се деси биће добро за Барселону. Да је остао имали бисмо сјајног играча. Овако, бар нам је донео доста новца. Тих 222.000.000 евра ћемо потрошити мудро и одмерено. Ове сезоне нећемо имати нападачки трозубац као у претходним, али ћемо свакако имати јак тим. Довешћемо нове играче. Већ је потписао Семедо, биће их још“.

Навијачи, ипак, нису срећни. Део публике звиждуцима је испратио Бартомеуа са говорнице, јер не верује да ће клуб успети да пронађе одговарајућу замену Нејмару. Пре него што је завршио говор, председник је - можда популистички - покушао да их смири.

И да поткачи ривале.

„Људи широм света се диве Барселони. Сви. Наш клуб краси историја дуга 118 година, много велики фудбалера играло је овде, а клуб у овом тренутку има више од 140.000 чланова. Све је то наше, клуб припада нама. Његовим члановима. Нас не поседује ни шеик, ни олигарх. А то друго... Наши фудбалери не би требало да се понашају тако како се понео Нејмар“.

За будућност не брине.

„Лојалност нашем клубу показали су Лео Меси  и Андрес Инијеста. Они би требало да буду пример свима. Аргентинац ће наставити да буде лидер ове екипе“, прецизирао је Ђозеп Марија Бартомеу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бале Баки

09.08.2017 21:08

узели су си за право да несто казу након сто су наплатили бесрамно велику клаузулу. Сад им криво сто је тако,сигурно би га пустили за десетак милиона одстете само да их је фино замолио? Ал ста да се ради такав је спорт

ОДГОВОРИТЕ