Uprava Barse potkačila PSŽ!

Nas ne drže ni šeici, ni oligarsi! Nejmar je sve pogrešno odradio! Još jednom o najskupljem transferu svih vremena iz katalonskog ugla.

Fudbal 09.08.2017 | 14:00
Uprava Barse potkačila PSŽ!
Posledice fudbalskog zemljotresa još se osećaju. I tek će, jer prelazak Nejmara iz Barselone u Pari Sen Žermen izazvaće tektonske poremećeje na tržištu, jer posle 222.000.000 evra vrednog transfera niša više neće biti isto.

Posebno ne u odnosima katalonskog kluba i udarne pesnice brazilske reprezentacije, po kome je žestoko opleo predsednik Đozep Marija Bartomeu.

„Nejmar je deo Barsine istorije. Želeo je da ode. Mogao je da bude jasniji u namerama. Način na koji je sve izvedeno nije ispravan. Zna se kako se rade određene stvari. Niko nije veći od kluba, a mi smo ovaj slučaj prijavili UEFA“, pojasnio je Bartomeu u obraćanju navijačima Barselone na redovnom godišnjem kongresu.

Prema njegovim rečima, na Nou Kampu su bili praktično nemoćni sve vreme, jer je PSŽ aktivirao kaluzulu i bez problema odveo nezadovoljnog igrača.

„Smatrali smo da postoji šansa da nas Nejmar napusti, iz toga razloga smo podigli otkupnu klauzulu. Sad tražimo alternative i šta god da se desi biće dobro za Barselonu. Da je ostao imali bismo sjajnog igrača. Ovako, bar nam je doneo dosta novca. Tih 222.000.000 evra ćemo potrošiti mudro i odmereno. Ove sezone nećemo imati napadački trozubac kao u prethodnim, ali ćemo svakako imati jak tim. Dovešćemo nove igrače. Već je potpisao Semedo, biće ih još“.

Navijači, ipak, nisu srećni. Deo publike zvižducima je ispratio Bartomeua sa govornice, jer ne veruje da će klub uspeti da pronađe odgovarajuću zamenu Nejmaru. Pre nego što je završio govor, predsednik je - možda populistički - pokušao da ih smiri.

I da potkači rivale.

„Ljudi širom sveta se dive Barseloni. Svi. Naš klub krasi istorija duga 118 godina, mnogo veliki fudbalera igralo je ovde, a klub u ovom trenutku ima više od 140.000 članova. Sve je to naše, klub pripada nama. Njegovim članovima. Nas ne poseduje ni šeik, ni oligarh. A to drugo... Naši fudbaleri ne bi trebalo da se ponašaju tako kako se poneo Nejmar“.

Za budućnost ne brine.

„Lojalnost našem klubu pokazali su Leo Mesi  i Andres Inijesta. Oni bi trebalo da budu primer svima. Argentinac će nastaviti da bude lider ove ekipe“, precizirao je Đozep Marija Bartomeu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bale Baki

09.08.2017 21:08

uzeli su si za pravo da nesto kazu nakon sto su naplatili besramno veliku klauzulu. Sad im krivo sto je tako,sigurno bi ga pustili za desetak miliona odstete samo da ih je fino zamolio? Al sta da se radi takav je sport

ODGOVORITE