Анализа: Нови штопер Партизана - ко, кад, под којим условима?

Црно-бели све интензивније размишљају о ангажовању још једног дефанзивца.

Фудбал 08.08.2017 | 23:15
Анализа: Нови штопер Партизана - ко, кад, под којим условима?
Бојан Остојић као део најбоље одбране идеалног тима Суперлиге за сезону 2016/2017, нови фудбалски живот Лазара Ћирковића, свежа крв у виду Немање Р. Милетића, млади и недовољно искусни Страхиња Бошњак, још млађи Светозар Марковић, а како сад ствари стоје до краја прелазног рока у Партизан би требало да стигне и шести штопер.

После трансфера Николе Миленковића у Фјорентину веровало се да је само један нови централни дефанзивац довољан за актуелну сезону, међутим, ангажман Милетића из Вестерлоа показао је да на њега Мирослав Ђукић чешће рачуна на позицији десног бека. Плус, пет примљених голова у двомечу са Олимпијакосом створили су код одговорних у Хумској 1 утисак да би, ипак, требало потражити нову опцију на тржишту за јачање последње линије.

Према информацијама Вечерњих новости, Партизан ће дејствовати само под условом да у баражу за пласман у Лигу Европе елиминише Видеотон. Како је реванш са мађарским представником на програму 24. августа, а прелазни рок се завршава 31, има довољно времена да у том периоду руководство реагује и доведе штопера који задовољава Ђукићеве амбиције.

Осим тог услова, постоји и други ограничавајући фактор. МОЗЗАРТ Спорту је речено да ће нови штопер - ако га буде - бити Србин. С обзиром да црно-бели на платном списку већ имају Мохамеда ел Монира (Либија), Евертона Луиза (Бразил), Леандреа Тавамбу (Камерун) и Сејдубу Суму (Гвинеја), а да у суперлигашким утакмицама највише могу да играју четворица странаца (још један може да дође као замена за Леонарда), јасно је да нема потребе ризиковати са фудбалером из иностранства. Што опет представља сужава круг кандидата, јер је у финишу прелазног рока тешко наћи квалитетно решење са нашим пасошем.

Подсетимо, почетком лета у Хумској 1 су тражили Марка Јовановића, Марка Симића, Милана Митровића... Што јасно указује да би и у новим околноситма штопер био Србин. Поготово због чињенице да би се лакше уклопио у постојећи кадар и да не би имао проблем са комуникацијом, што је за поменути део тима и те како важно.

И трећи услов: Партизан тражи брзог дефанзивца. Ту се пре свега мисли на његове карактеристике у смислу способности да у високо постављеној одбрани какву форсира Мирослава Ђукић стигне да „затвори“ противника у случају да „пукне“ контра. У профил скициран у глави новог тренера је и играч који уме да започне акцију, изнесе лопту до центра, помогне везиастима у грађењу напада... Уосталом, такав мора да буде у шампионском тиму.

Има ли га?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар