Analiza: Novi štoper Partizana - ko, kad, pod kojim uslovima?

Crno-beli sve intenzivnije razmišljaju o angažovanju još jednog defanzivca.

Fudbal 08.08.2017 | 23:15
Analiza: Novi štoper Partizana - ko, kad, pod kojim uslovima?
Bojan Ostojić kao deo najbolje odbrane idealnog tima Superlige za sezonu 2016/2017, novi fudbalski život Lazara Ćirkovića, sveža krv u vidu Nemanje R. Miletića, mladi i nedovoljno iskusni Strahinja Bošnjak, još mlađi Svetozar Marković, a kako sad stvari stoje do kraja prelaznog roka u Partizan bi trebalo da stigne i šesti štoper.

Posle transfera Nikole Milenkovića u Fjorentinu verovalo se da je samo jedan novi centralni defanzivac dovoljan za aktuelnu sezonu, međutim, angažman Miletića iz Vesterloa pokazao je da na njega Miroslav Đukić češće računa na poziciji desnog beka. Plus, pet primljenih golova u dvomeču sa Olimpijakosom stvorili su kod odgovornih u Humskoj 1 utisak da bi, ipak, trebalo potražiti novu opciju na tržištu za jačanje poslednje linije.

Prema informacijama Večernjih novosti, Partizan će dejstvovati samo pod uslovom da u baražu za plasman u Ligu Evrope eliminiše Videoton. Kako je revanš sa mađarskim predstavnikom na programu 24. avgusta, a prelazni rok se završava 31, ima dovoljno vremena da u tom periodu rukovodstvo reaguje i dovede štopera koji zadovoljava Đukićeve ambicije.

Osim tog uslova, postoji i drugi ograničavajući faktor. MOZZART Sportu je rečeno da će novi štoper - ako ga bude - biti Srbin. S obzirom da crno-beli na platnom spisku već imaju Mohameda el Monira (Libija), Evertona Luiza (Brazil), Leandrea Tavambu (Kamerun) i Sejdubu Sumu (Gvineja), a da u superligaškim utakmicama najviše mogu da igraju četvorica stranaca (još jedan može da dođe kao zamena za Leonarda), jasno je da nema potrebe rizikovati sa fudbalerom iz inostranstva. Što opet predstavlja sužava krug kandidata, jer je u finišu prelaznog roka teško naći kvalitetno rešenje sa našim pasošem.

Podsetimo, početkom leta u Humskoj 1 su tražili Marka Jovanovića, Marka Simića, Milana Mitrovića... Što jasno ukazuje da bi i u novim okolnositma štoper bio Srbin. Pogotovo zbog činjenice da bi se lakše uklopio u postojeći kadar i da ne bi imao problem sa komunikacijom, što je za pomenuti deo tima i te kako važno.

I treći uslov: Partizan traži brzog defanzivca. Tu se pre svega misli na njegove karakteristike u smislu sposobnosti da u visoko postavljenoj odbrani kakvu forsira Miroslava Đukić stigne da „zatvori“ protivnika u slučaju da „pukne“ kontra. U profil skiciran u glavi novog trenera je i igrač koji ume da započne akciju, iznese loptu do centra, pomogne veziastima u građenju napada... Uostalom, takav mora da bude u šampionskom timu.

Ima li ga?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar