Готово! Мијаиловић је Звездин годину дана!

Позната и плата. . .  Везиста долази на једногодишњу позајмицу.  Момак кога је са 17 година "гурнуо у ватру" тренер Роберт Просинечки, враћа се у Звезду после четири сезоне проведене у Турској и Русији.

Фудбал 08.08.2017 | 12:45
Готово! Мијаиловић је Звездин годину дана!
Завршено је: Срђан Мијаиловић имаће задатак да обује копачке Бранка Јовичића у Краснодару. Оно што је наговештено већ у понедељак поподне скоро да је добило и званичну потврду.

Некадашњи члан Кајзерија доћи ће на Маракану као позајмљени фудбалер Крила Совјетов, потврђено је Информеру са Маракане. Црвено-бели ће на крају сезоне имати могућност да откупе уговор некадашњег младог репрезентативца, али о томе мало ко сада размишља. Момак кога је Роберт Просинечки промовисао у првотимца долази као инстант решење, неко ко ће имати задатак да попуни рупу изазвену тешком повредом Бранка Јовичића.

Мијаиловић ће на Маракани имати месечна примања од 15 хиљада евра, а како Информер сазнаје уговор са матичним клубом требало би да потпише у четвртак.

Мијаиловић је био жеља спортског секторта и у раној фази прелазног рока. Међутим, Крила Совјетов су на име обештећења тражила 500.000 евра.

Добра ствар за црвено-беле јесте чињеница да Мијаиловић долази физички спреман, баш каоРодић и малоерозни Јовичић. Он је одрадио комплетне припреме са клубом из Самаре и већ одиграо пет мечева за тај клуб у другој лиги Русије.

Црвено-бели су поред Мијаиловића пикирали Игњоског и Здјелара, али су они наступали за своје клубове у европским квалификацијама, па не би имали право да играју у Краснодару.

Дневни лист "Информер" пише да је реч о једногодишњој позајмици из руског друголигаша Крила Совјетов и да ће све формалности бити завршене у четвртак, тако да ће популарни Мићко моћи да наступи у плеј-оф мечевима квалификација за Лигу Европе против Краснодара.

Генерални директор црвено-белих Звездан Терзић у понедељак је изјавио да клуб размишља још о Александру Игњовском (Фрајбург) и Саши Здјелару (Олимпијакос), али је Мијаиловић од почетка деловао као најреалнија опција.

Он је дебитовао за први тим Звезде у сезони 2010/11, када је имао само 17 година, а шансу му је дао Роберт Просинечки.

У сезони 2012/13 није много играо код Александра Јанковића, да би му Рикардо Са Пинто додатно смањио улогу и младић из Пожеге је тог лета прешао у Кајзериспор, након што је поднео захтев за раскидом уговора на штету Звезде.

Мијаиловић је у Турској провео три и по сезоне, где је у прво време поново сарађивао са Просинечким, а након растанка почетком 2017. приступио је руском клубу Крила Совјетов. Тим из Самаре пролетос је испао у другу лигу и вероватно му је у интересу да растерети платни списак, па је тако пре Мијаиловића на стадион "Рајко Митић" пуштен леви бек Милан Родић.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар