Gotovo! Mijailović je Zvezdin godinu dana!

Poznata i plata. . .  Vezista dolazi na jednogodišnju pozajmicu.  Momak koga je sa 17 godina "gurnuo u vatru" trener Robert Prosinečki, vraća se u Zvezdu posle četiri sezone provedene u Turskoj i Rusiji.

Fudbal 08.08.2017 | 12:45
Gotovo! Mijailović je Zvezdin godinu dana!
Završeno je: Srđan Mijailović imaće zadatak da obuje kopačke Branka Jovičića u Krasnodaru. Ono što je nagovešteno već u ponedeljak popodne skoro da je dobilo i zvaničnu potvrdu.

Nekadašnji član Kajzerija doći će na Marakanu kao pozajmljeni fudbaler Krila Sovjetov, potvrđeno je Informeru sa Marakane. Crveno-beli će na kraju sezone imati mogućnost da otkupe ugovor nekadašnjeg mladog reprezentativca, ali o tome malo ko sada razmišlja. Momak koga je Robert Prosinečki promovisao u prvotimca dolazi kao instant rešenje, neko ko će imati zadatak da popuni rupu izazvenu teškom povredom Branka Jovičića.

Mijailović će na Marakani imati mesečna primanja od 15 hiljada evra, a kako Informer saznaje ugovor sa matičnim klubom trebalo bi da potpiše u četvrtak.

Mijailović je bio želja sportskog sektorta i u ranoj fazi prelaznog roka. Međutim, Krila Sovjetov su na ime obeštećenja tražila 500.000 evra.

Dobra stvar za crveno-bele jeste činjenica da Mijailović dolazi fizički spreman, baš kaoRodić i maloerozni Jovičić. On je odradio kompletne pripreme sa klubom iz Samare i već odigrao pet mečeva za taj klub u drugoj ligi Rusije.

Crveno-beli su pored Mijailovića pikirali Ignjoskog i Zdjelara, ali su oni nastupali za svoje klubove u evropskim kvalifikacijama, pa ne bi imali pravo da igraju u Krasnodaru.

Dnevni list "Informer" piše da je reč o jednogodišnjoj pozajmici iz ruskog drugoligaša Krila Sovjetov i da će sve formalnosti biti završene u četvrtak, tako da će popularni Mićko moći da nastupi u plej-of mečevima kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Krasnodara.

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić u ponedeljak je izjavio da klub razmišlja još o Aleksandru Ignjovskom (Frajburg) i Saši Zdjelaru (Olimpijakos), ali je Mijailović od početka delovao kao najrealnija opcija.

On je debitovao za prvi tim Zvezde u sezoni 2010/11, kada je imao samo 17 godina, a šansu mu je dao Robert Prosinečki.

U sezoni 2012/13 nije mnogo igrao kod Aleksandra Jankovića, da bi mu Rikardo Sa Pinto dodatno smanjio ulogu i mladić iz Požege je tog leta prešao u Kajzerispor, nakon što je podneo zahtev za raskidom ugovora na štetu Zvezde.

Mijailović je u Turskoj proveo tri i po sezone, gde je u prvo vreme ponovo sarađivao sa Prosinečkim, a nakon rastanka početkom 2017. pristupio je ruskom klubu Krila Sovjetov. Tim iz Samare proletos je ispao u drugu ligu i verovatno mu je u interesu da rastereti platni spisak, pa je tako pre Mijailovića na stadion "Rajko Mitić" pušten levi bek Milan Rodić.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar