ХРВ: Осијек ''оборио'' шампиона!

Двојка на Ријеку није била ни близу! Шампион се саплео у Градском врту - 1:0 (1:0).

Фудбал 08.08.2017 | 11:45
ХРВ: Осијек ''оборио'' шампиона!
Ако сте мислили да је избацивање ПСВ-а из Ајндховена из Лиге Европе била случајност или сплет срећних околности по Осијек, размилсите добро још једном. Сјајна екипа Зорана Зекића је у свом Градском врту оборила и шампиона Хрватске и нанела му први пораз у новој сезони - 1:0 (1:0).

Осјечани су до првог тријумфа у сезони дошли из пенала, преко Баришића у 18. минуту након што је Елез направио прекршај у свом казненом простору. Судија Фран Јовић оправдано је показао на белу тачку па је после тог поготка Кохорта експлодирала на трибинама.



Госте од свега много више боли недисциплина јер су меч завршили са чак два играча мање. Због фаула, па потом и играња руком на центру, и то за само три минута, Марко Вешовић је зарадио две јавне опомене, а у самом финишу и искључен је и Мате Малеш, па њих двојица неће моћи да играју велики дерби против Динама на Рујевици наредног викенда.

Током целог меча Осијек је ређао шансе, па кад се све сабере може се рећи да се испромашивао. Истина, сјајно је бранио голман Ријечана Слуга, који је спасио свој тим убедљивог пораза.

ХНЛ - 5. коло

Петак:
Истра - Локомотива 1:2 (0:2)

Субота:
Рудеш - Интер 0:2 (0:1)
Славен - Цибалија 2:1 (0:0)

Недеља:
Динамо - Хајдук 3:1 (1:0)

Понедељак:
Осијек - Ријека 1:0 (1:0)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар