Видео: Барса - Шапе, сјећање, сузе и голови!

Нема Нејмара, али Барселона је спремна за окршај са Реалом. . .  Деулофеу заблистао у Нејмаровој улози! Фудбалери Барселоне савладали су бразилски Шапекоенсе 5:0, а меч је обележио Ђерар Деулофеу.

Фудбал 08.08.2017 | 10:45
Видео: Барса - Шапе, сјећање, сузе и голови!
Сузе, много емоција и ревија голова у традиционалном мечу за трофеј Ђоан Гампер на Ноу Кампу! У част погинулих у авионској несрећи, када је изгинуо скоро цео тим бразилског Шапекоенсеа, Барселона је позвала тај клуб у госте, али није имала милости. 

Како је ово за Барсу била генерална проба пред старт сезоне и прву званичну утамицу која је на програму у недељу - Суперкуп Шпаније против Реал Мадрида - изабраници Ернеста Валвердеа морали су да буду максимално озбиљни и посвећени игри, па гости у резултатском смислу заиста ису имали шта ту да траже. 



Логично, домаћи су сигурно имали и велику жељу да покажу како су преболели одлазак Нејмара и како он свакако није већи од клуба какав је Барселона. Ако ћемо по резултату, у томе су дефинитивно успели. Барса је бројала до пет, а мрежу Шапеа погађали су повратник Деулофеу (6. минут), Бускетс (11), Меси (28), Луис Суарез (55) и на крају Денис Суарез (74). Далеко најлепши моменат на утакмици јесте пројектил Серђа Бускетса за 2:0. Без икакве дилеме - најлепши гол у каријери овог везисте. 

О томе како је било на почетку док су почетни ударац издводила двојица преживелих из авионске несреће не треба посебно говорити. 

Погледајте и све ће бам бити јасно...



Фудбалери Барселоне савладали су бразилски Шапекоенсе 5:0, а меч је обележио Ђерар Деулофеу.

Момак који се годинама доказивао на позајмицама био је стрелац и двоструки асистент на Камп Ноу у понедељак увече.

Био је то први меч Барселоне од продаје Нејмара да Силве, а управо се Деулофеу нашао у улози његове замене на терену, и то одрадио перфектно.

Барса је овог лета коначно вратила Деулофеуа у своје редове, након сјајних игара за Милан прошле, те Евертон претходних година, и показала да је довела велико појачање. 

Тренер Валверде га је ставио на Нејмарову позицију левог крилног нападача, а он је већ у петом минуту сусрета затресао мрежу.

Момак кога су често критиковали да се не труди довољно и да доноси лоше одлуке, био је мотивисан да се докаже, а томе су му помогле асистенције за поготке Серхија Бускетса и Лионела Месија, за 3:0 за Барсу у првом полувремену.

На полувремену је замењен, а видећемо да ли му је ових импресивних 45 минута обезбедило позицију стартера уочи двомеча Суперкупа Шпаније са Реал Мадридом, који почиње у недељу на Камп Ноу.

Барси су убедљиву победу на крају донела двојица Суареса – Луис и Денис, док је Пако Алкасер промашио пенал.

Барса је угостила Шапекоенсе у част жртава авионске несреће од прошле године када је погинула 71 особа на лету у Медељин у Колумбији, а међу њима и 22 фудбалера бразилског клуба. Преживело је само пет особа, тројица фудбалера, а сва тројица су била на Нуо Кампу. Један од њих Алан Рушел је и заиграо, а ту су били још дефанзивац Нета који је заплакао, те голман Џексон Фолман који је остао без ноге у несрећи.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар