Video: Barsa - Šape, sjećanje, suze i golovi!

Nema Nejmara, ali Barselona je spremna za okršaj sa Realom. . .  Deulofeu zablistao u Nejmarovoj ulozi! Fudbaleri Barselone savladali su brazilski Šapekoense 5:0, a meč je obeležio Đerar Deulofeu.

Fudbal 08.08.2017 | 10:45
Video: Barsa - Šape, sjećanje, suze i golovi!
Suze, mnogo emocija i revija golova u tradicionalnom meču za trofej Đoan Gamper na Nou Kampu! U čast poginulih u avionskoj nesreći, kada je izginuo skoro ceo tim brazilskog Šapekoensea, Barselona je pozvala taj klub u goste, ali nije imala milosti. 

Kako je ovo za Barsu bila generalna proba pred start sezone i prvu zvaničnu utamicu koja je na programu u nedelju - Superkup Španije protiv Real Madrida - izabranici Ernesta Valverdea morali su da budu maksimalno ozbiljni i posvećeni igri, pa gosti u rezultatskom smislu zaista isu imali šta tu da traže. 



Logično, domaći su sigurno imali i veliku želju da pokažu kako su preboleli odlazak Nejmara i kako on svakako nije veći od kluba kakav je Barselona. Ako ćemo po rezultatu, u tome su definitivno uspeli. Barsa je brojala do pet, a mrežu Šapea pogađali su povratnik Deulofeu (6. minut), Buskets (11), Mesi (28), Luis Suarez (55) i na kraju Denis Suarez (74). Daleko najlepši momenat na utakmici jeste projektil Serđa Busketsa za 2:0. Bez ikakve dileme - najlepši gol u karijeri ovog veziste. 

O tome kako je bilo na početku dok su početni udarac izdvodila dvojica preživelih iz avionske nesreće ne treba posebno govoriti. 

Pogledajte i sve će bam biti jasno...



Fudbaleri Barselone savladali su brazilski Šapekoense 5:0, a meč je obeležio Đerar Deulofeu.

Momak koji se godinama dokazivao na pozajmicama bio je strelac i dvostruki asistent na Kamp Nou u ponedeljak uveče.

Bio je to prvi meč Barselone od prodaje Nejmara da Silve, a upravo se Deulofeu našao u ulozi njegove zamene na terenu, i to odradio perfektno.

Barsa je ovog leta konačno vratila Deulofeua u svoje redove, nakon sjajnih igara za Milan prošle, te Everton prethodnih godina, i pokazala da je dovela veliko pojačanje. 

Trener Valverde ga je stavio na Nejmarovu poziciju levog krilnog napadača, a on je već u petom minutu susreta zatresao mrežu.

Momak koga su često kritikovali da se ne trudi dovoljno i da donosi loše odluke, bio je motivisan da se dokaže, a tome su mu pomogle asistencije za pogotke Serhija Busketsa i Lionela Mesija, za 3:0 za Barsu u prvom poluvremenu.

Na poluvremenu je zamenjen, a videćemo da li mu je ovih impresivnih 45 minuta obezbedilo poziciju startera uoči dvomeča Superkupa Španije sa Real Madridom, koji počinje u nedelju na Kamp Nou.

Barsi su ubedljivu pobedu na kraju donela dvojica Suaresa – Luis i Denis, dok je Pako Alkaser promašio penal.

Barsa je ugostila Šapekoense u čast žrtava avionske nesreće od prošle godine kada je poginula 71 osoba na letu u Medeljin u Kolumbiji, a među njima i 22 fudbalera brazilskog kluba. Preživelo je samo pet osoba, trojica fudbalera, a sva trojica su bila na Nuo Kampu. Jedan od njih Alan Rušel je i zaigrao, a tu su bili još defanzivac Neta koji je zaplakao, te golman Džekson Folman koji je ostao bez noge u nesreći.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar