Шериф украо Партизану Бразилца!

Жаиро де Масенто био је на корак од Партизану, али је Бразилац ипак одлучио да оде у Молдавију, односно Шериф из Тираспоља.  Ништа од Жаира! Партизан и ПОАК нису успели да се договоре, Бразилац пронашао нови клуб. . .

Фудбал 08.08.2017 | 09:45
Шериф украо Партизану Бразилца!
Црно-бели су били заинтересовани за услуге овог играча, али је ПАОК одлучио да га пошаље на једногодишњу позајмицу, уз могућност откупа уа 500.000 евра.

Грчки медији су пре неколико дана пренели да су се две стране (ПАОК и Партизан) договорили такође око позајмице, али је овај трансфер пропао.

Бразилац је био виђен као замена за Леонарда, који је отишао у Ал Ахли, али ће црно бели морати и даље да наставе да трагају за заменом. 

Жаиро је за солунски клуб постигао два гола уз четири асистенције на 22 утакмице откако је стигао из словачког Тренчина 2015. 

Прошле сезоне је играо на позајмици у Пас Јанини и на 29 мечева имао по четири поготка и асистенције.

Бразилац Жаиро да Силва био је на корак од преласка у Партизан, алиод тог трансфера неће бити ништа! Овај 25-годишњак, пројектована замена за Леонарда, добио је дозволу свог клуба ПАОК-а да отпутује у Молдавију на лекарске прегледе и потпише уговор са Шерифом. 

Грчки медији пишу да се ради о једногодишњој позајмици после које ће Молдавци имати могућност да за 500.000 евра у потпуности откупе Жаиров уговор. Међутим, према информацијама МОЗЗАРТ Спорта управо је та ставка "услови коришћења" била једина спорна у преговорима Партизана и ПАОК-а. Наиме, црно-бели поучени добрим искуством са Марком Јанковићем (исто могу да ураде и са Данилом Пантићем) инсистирали да се у споразум убаци клаузула по којој ће српски првак, у случају да Жаиро задовољи, моћи да га задржи и са њим потпише вишегодишњи уговор. 

Како Грци нису пристали на тај предлог окренули су се другим интересентима. А колико је тачно да су у случају Шерифа пристали на откупну клаузулу остаје нам да видимо. Из Хумској су се помирили са чињеницом да Бразилац мења правац, али су поручили да је то у неку руку и добро, јер - како кажу - "неће да разигравају играче другом клубовима, а да немају никакву корист после позајмице".

На грчким порталима вечерас се још може прочитати да је посао са Партизаном пропао јер Београђани заправо нису ни послали званичну понуду, после чега је ПАОК, када га је издало стрпљење, договорио трансфер са Молдавцима.  

Жаиро је рођен 1992. године, прошао је школу Ботафога, али је сениорску каријеру започео у Мадуреири. У Европу је стигао 2013, када је потписао за словачки Тренчин, одакле је 2015. прешао у ПАОК. Прошлу сезону провео је на позајмици у ПАС Јанини.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар