Šerif ukrao Partizanu Brazilca!

Žairo de Masento bio je na korak od Partizanu, ali je Brazilac ipak odlučio da ode u Moldaviju, odnosno Šerif iz Tiraspolja.  Ništa od Žaira! Partizan i POAK nisu uspeli da se dogovore, Brazilac pronašao novi klub. . .

Fudbal 08.08.2017 | 09:45
Šerif ukrao Partizanu Brazilca!
Crno-beli su bili zainteresovani za usluge ovog igrača, ali je PAOK odlučio da ga pošalje na jednogodišnju pozajmicu, uz mogućnost otkupa ua 500.000 evra.

Grčki mediji su pre nekoliko dana preneli da su se dve strane (PAOK i Partizan) dogovorili takođe oko pozajmice, ali je ovaj transfer propao.

Brazilac je bio viđen kao zamena za Leonarda, koji je otišao u Al Ahli, ali će crno beli morati i dalje da nastave da tragaju za zamenom. 

Žairo je za solunski klub postigao dva gola uz četiri asistencije na 22 utakmice otkako je stigao iz slovačkog Trenčina 2015. 

Prošle sezone je igrao na pozajmici u Pas Janini i na 29 mečeva imao po četiri pogotka i asistencije.

Brazilac Žairo da Silva bio je na korak od prelaska u Partizan, aliod tog transfera neće biti ništa! Ovaj 25-godišnjak, projektovana zamena za Leonarda, dobio je dozvolu svog kluba PAOK-a da otputuje u Moldaviju na lekarske preglede i potpiše ugovor sa Šerifom. 

Grčki mediji pišu da se radi o jednogodišnjoj pozajmici posle koje će Moldavci imati mogućnost da za 500.000 evra u potpunosti otkupe Žairov ugovor. Međutim, prema informacijama MOZZART Sporta upravo je ta stavka "uslovi korišćenja" bila jedina sporna u pregovorima Partizana i PAOK-a. Naime, crno-beli poučeni dobrim iskustvom sa Markom Jankovićem (isto mogu da urade i sa Danilom Pantićem) insistirali da se u sporazum ubaci klauzula po kojoj će srpski prvak, u slučaju da Žairo zadovolji, moći da ga zadrži i sa njim potpiše višegodišnji ugovor. 

Kako Grci nisu pristali na taj predlog okrenuli su se drugim interesentima. A koliko je tačno da su u slučaju Šerifa pristali na otkupnu klauzulu ostaje nam da vidimo. Iz Humskoj su se pomirili sa činjenicom da Brazilac menja pravac, ali su poručili da je to u neku ruku i dobro, jer - kako kažu - "neće da razigravaju igrače drugom klubovima, a da nemaju nikakvu korist posle pozajmice".

Na grčkim portalima večeras se još može pročitati da je posao sa Partizanom propao jer Beograđani zapravo nisu ni poslali zvaničnu ponudu, posle čega je PAOK, kada ga je izdalo strpljenje, dogovorio transfer sa Moldavcima.  

Žairo je rođen 1992. godine, prošao je školu Botafoga, ali je seniorsku karijeru započeo u Madureiri. U Evropu je stigao 2013, kada je potpisao za slovački Trenčin, odakle je 2015. prešao u PAOK. Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u PAS Janini.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar