Радичевић: Звезда, Евролига... Било је вријеме!

Нови плејмејкер црвено-белих вратио се у Србију после пет година. "Ово је следећи корак. . . "

Кошарка 07.08.2017 | 21:15
Радичевић: Звезда, Евролига... Било је вријеме!
Нови плејмејкер Звезде Никола Радичевић вратио се у домаћу кошарку после пет година, јер је 2012. напустио Србију као јуниор.

Овог лета дуго се нагађало где ће бивши млади репрезентативац наставити каријеру. Помињала се Алба његовог бившег тренера Аита Ренесеса, помињало се и да би могао у Партизан, из чијих је јуниора отишао у Шпанију, али је рођени Чачанин и некадашњи ђак Борца ипак изабрао Звезду.

"Током летње лиге и током лета било је доста понуда, међутим када све саберете и одузмете мислим да је Звезда најбољи избор за мене. Евролига, тим који јури трофеје. Мислим да би сваки играч то изабрао", рекао је Радичевић после првог тренинга у црвено-белом.

Са тренером Алимпијевићем обавио је разговор и пре доласка у клуб и зна шта се очекује и од њега и од екипе.

"Тим још није комплетиран, неке момке сам упознао, неке сам и познавао. Доста нас је сличних година, уз искусне који ће нам бити потребни. Биће сјајна група, са сјајном атмосфером. Велики су радници. Са тренером сам причао и пре потписивања уговора и то је један од разлога зашто сам дошао. Свиђа ми се његова амбиција, визија кошарке. Постоји добра комуникација и то је кључ свега. Што се тога тиче, то је сјајна ствар".

Повратку кући посебно се радује.

"После пет година у Севиљи и играња Еврокупа и шпанске лиге по мени је било време за следећи корак. Евролига, Звезда, опет сам кући... Ово је сјајна опција за мене и надам се да ће све испасти како треба и за клуб, а и за мене".

Током лета је наступао и на НБА Летњој лиги за Денвер, који га је одабрао 2015. као 57. пика.

"Ново искуство, прелепо. Другачији свет, систем и потрудићу се да из тог система донесем најбоље - и за тим и за мене".

Звезда је претходних година важила за одличан одбрамбени тим, а виђено у ФМП-у наговештава да ће Алимпијевић такође инсистирати на томе. Радичевић не прави питање око стила игре.

"Сигуран сам да ћемо испунити све што тренер затражи и да ћемо дати 100 одсто себе. Ако буде тражио јаку одбрану, јаку одбрану преко целог терена, на мени је да дам максимум", додао је нови плејмејкер Звезде.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар