Radičević: Zvezda, Evroliga... Bilo je vrijeme!

Novi plejmejker crveno-belih vratio se u Srbiju posle pet godina. "Ovo je sledeći korak. . . "

Košarka 07.08.2017 | 21:15
Radičević: Zvezda, Evroliga... Bilo je vrijeme!
Novi plejmejker Zvezde Nikola Radičević vratio se u domaću košarku posle pet godina, jer je 2012. napustio Srbiju kao junior.

Ovog leta dugo se nagađalo gde će bivši mladi reprezentativac nastaviti karijeru. Pominjala se Alba njegovog bivšeg trenera Aita Renesesa, pominjalo se i da bi mogao u Partizan, iz čijih je juniora otišao u Španiju, ali je rođeni Čačanin i nekadašnji đak Borca ipak izabrao Zvezdu.

"Tokom letnje lige i tokom leta bilo je dosta ponuda, međutim kada sve saberete i oduzmete mislim da je Zvezda najbolji izbor za mene. Evroliga, tim koji juri trofeje. Mislim da bi svaki igrač to izabrao", rekao je Radičević posle prvog treninga u crveno-belom.

Sa trenerom Alimpijevićem obavio je razgovor i pre dolaska u klub i zna šta se očekuje i od njega i od ekipe.

"Tim još nije kompletiran, neke momke sam upoznao, neke sam i poznavao. Dosta nas je sličnih godina, uz iskusne koji će nam biti potrebni. Biće sjajna grupa, sa sjajnom atmosferom. Veliki su radnici. Sa trenerom sam pričao i pre potpisivanja ugovora i to je jedan od razloga zašto sam došao. Sviđa mi se njegova ambicija, vizija košarke. Postoji dobra komunikacija i to je ključ svega. Što se toga tiče, to je sjajna stvar".

Povratku kući posebno se raduje.

"Posle pet godina u Sevilji i igranja Evrokupa i španske lige po meni je bilo vreme za sledeći korak. Evroliga, Zvezda, opet sam kući... Ovo je sjajna opcija za mene i nadam se da će sve ispasti kako treba i za klub, a i za mene".

Tokom leta je nastupao i na NBA Letnjoj ligi za Denver, koji ga je odabrao 2015. kao 57. pika.

"Novo iskustvo, prelepo. Drugačiji svet, sistem i potrudiću se da iz tog sistema donesem najbolje - i za tim i za mene".

Zvezda je prethodnih godina važila za odličan odbrambeni tim, a viđeno u FMP-u nagoveštava da će Alimpijević takođe insistirati na tome. Radičević ne pravi pitanje oko stila igre.

"Siguran sam da ćemo ispuniti sve što trener zatraži i da ćemo dati 100 odsto sebe. Ako bude tražio jaku odbranu, jaku odbranu preko celog terena, na meni je da dam maksimum", dodao je novi plejmejker Zvezde.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar