Терза опет ''удара'' по Кокези!

Кокеза прави Статут да буде несмењив! Директор Црвене звезде Звездан Терзић противи се измени Статуса ФСС који је у плану, истакавши да ће њим клубови изгубити моћ у одлучивању.

Фудбал 07.08.2017 | 18:15
Терза опет ''удара'' по Кокези!
Средином јула је донет нацрт Статуса ФСС који је упућен на јавну расправу, а Савез је позвао клубве да се укључе како би се брзо дошло до коначног текста највишег правног акта ФСС.

"Црвена звезда је против промене Статута, несхватљиво је да клубови Суперлиге немају своје делегате у Скупштини заједнице суперлигаша. Нонсенс је да се уводе делегати које бира председник, а не обрнуто, да Скупштина бира председника и Извршни одбор", рекао је Терзић. 

Звезда је послала двојицу представника на седницу ИО Заједнице Суперлигаша у понедељак, председника Светозара Мијаиловића и пословног директора Стефана Пантовића. 

"Суштина је да (председник ФСС Славиша) Кокеза прави Статут по коме нико не може да га смени. Суперлигаши це имати четири, сви, а председник и Извршни одбор ће давати 11. Он хоће да одузме моћ клубова да клубови немају право гласа у Скупштини. Наша Суперлига је таква каква јесте, али то је наша елита. Нека сваки клуб образложи зашто ће да гласа да нема свог представника у Скупштини од 49 представника. Од 16, 12 клубова остаје без свог представника. Нико не сме да се замера", додао је директор Звезде.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар