Terza opet ''udara'' po Kokezi!

Kokeza pravi Statut da bude nesmenjiv! Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić protivi se izmeni Statusa FSS koji je u planu, istakavši da će njim klubovi izgubiti moć u odlučivanju.

Fudbal 07.08.2017 | 18:15
Terza opet ''udara'' po Kokezi!
Sredinom jula je donet nacrt Statusa FSS koji je upućen na javnu raspravu, a Savez je pozvao klubve da se uključe kako bi se brzo došlo do konačnog teksta najvišeg pravnog akta FSS.

"Crvena zvezda je protiv promene Statuta, neshvatljivo je da klubovi Superlige nemaju svoje delegate u Skupštini zajednice superligaša. Nonsens je da se uvode delegati koje bira predsednik, a ne obrnuto, da Skupština bira predsednika i Izvršni odbor", rekao je Terzić. 

Zvezda je poslala dvojicu predstavnika na sednicu IO Zajednice Superligaša u ponedeljak, predsednika Svetozara Mijailovića i poslovnog direktora Stefana Pantovića. 

"Suština je da (predsednik FSS Slaviša) Kokeza pravi Statut po kome niko ne može da ga smeni. Superligaši ce imati četiri, svi, a predsednik i Izvršni odbor će davati 11. On hoće da oduzme moć klubova da klubovi nemaju pravo glasa u Skupštini. Naša Superliga je takva kakva jeste, ali to je naša elita. Neka svaki klub obrazloži zašto će da glasa da nema svog predstavnika u Skupštini od 49 predstavnika. Od 16, 12 klubova ostaje bez svog predstavnika. Niko ne sme da se zamera", dodao je direktor Zvezde.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar