Анализа: Златан и три М...

Издаја Пари Сен Жермена, спектакуларан повратак у Серију А или Мурињова друга опција? Кључни датум - 15. август.

Фудбал 08.08.2017 | 00:00
Анализа: Златан и три М...
И кад не игра, и кад је повређен, и кад на њега неће моћи да се рачуна до средине јесени, Златан Ибрахимовић је толико велики да изазива пажњу у сваком прелазном року. Нарочито пред краја актуелног, у коме је слободан играч, после истека сарадње са Манчестер јунајтедом. Мада се најпре говорило о крају каријере, а онда о одласку на фудбалску егзотичну десетинацију (Кина, Аустралија, САД), Швеђанин је решио да остане у Европи.

Још само да се види за кога ће да потпише. У овом тренутку три су кандидата за његов ангажман, с тим да је тешко проценити ко има највеће шансе да га уграби.

Последњи у низу клубова звучи и најатрактивније - Марсељ!

Можда тешко изводљиво, ако се зна да Ибра тражи око 13.000.000 евра на име плате, али... Нови власници славног клуба покушаће да врате Златана у Лигу 1, већ су довели Луиза Густава из Волфзбурга, Валера Жермена из Монака, Адила Ремија из Севиље, зимус Патриса Евру и голмана Стива Манданду, али им је потребан капиталац. Права деветка. Неко ко би „запалио“ навијачку масу на Велодрому, где се шампионски трофеј чека од 2010. године.

Ибрахимовић има харизму. Да ли и жељу да дође у табор једног од највећих ривала Пари Сен Жермена, чији је дрес носио четири сезоне? Била би то издаја. У Марсељу верују да се вреди борити, зато посећају шта је Златан говорио за Лекип 2013.

„Да будемо поштени, тек сам годину дана у Француској, још не осећам то ривалство, али по добром памтим окршај са Марсељом 2012, кад сам дао два гола у ремију 2:2. Приметио сам да је атмосфера на Велодрому потпуно другачија од свих других стадиона. На трибинама су изражене јаке емоције“, говорио је тад Ибрахимовић.

Знајући његов победнички менталитет тешко да ће прихавтити понуду - ако је и буде - да пређе у тим Рудија Гарсије, на папиру, далеко слабији од Пари Сен Жермена. Можда и Монака. То оставља простор сензационалном повратку у Италију.

И то баш у Милан, из кога се 2012. отиснуо у Париз. Росонери јесу довели Андреа Силву, међутим, Португалац није довољан. Јуре и Андреу Белотија, покушавали су да „мазну“ и Пјера Емерика Обамејана, хтели су и Алвара Морату (завршио у Челсију), а све време провејава нада да би Златан могао да се врати са Сан Сиро.

Њу је додатно распламсао директор фудбала, Масимо Мирабели.

„Знамо да морамо да ојачамо напад. Никад се не зна, све је могуће у животу. Могао би да се врати наш стари познаник, али не желим да навијаче Милана доводим у заблуду о Ибрахимовићу. Могу само да кажем да смо с обе ноге чврсто на земљи и да ћемо после 15. август проценити шта је најбоље решење“, рекао је Мирабели.

Наравно, у причи око повртака Златана Ибрахимовића у Милан неизоставан „зачин“ је његов менаџер Мино Рајола, месецима је ратовао са људима из клуба око голмана Ђанлуиђија Донмаруме и на крају успео да издејствује повољан уговор за свог клијента.

„С њим смо имали сукоб, али је дефинитивно један од најмоћнијих менаџера планете. Тешко је нама да се договоримо с њим, али и тешко је њему са нама. Нико није рекао да с њим нећемо преговарати због онога што је било у прошлости“, дипломатски је Мирабели оставио простор за ангажман највеће звезде.

На крају, остаје шанса да Ибрахимовић уопште не мења средину, већ да само потпише нови уговор са Манчестер јунајтедом. Жозе Мурињо му је, после повреде колена зарађене на сусрету са Андерлехтом, рекао да су му врата клуба отворена ако пожели да се врати, Златан ниједног тренутка није одбацио Црвене ђаволе као опцију, чак ни после доласка Ромела Лукакуа из Евертона, чиме је Блегијанац постао прва опција у нападу.

Ибрахимовић има 36 година и можда и сам жели другачију улогу него досад, поготово што ће Манчестзер учествовати ове сезоне у Лиги шампиона (Марсељ и Милан неће), а он је на њу навикао. Плус, Енглези сигурно могу да удовоље захтевима његове плате.

Ако се зна да и на Острву помињу 15. август као датум кад ће Ибра одлучити где наставља каријеру остаје нам само да чекамо.

Још мало...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар