Analiza: Zlatan i tri M...

Izdaja Pari Sen Žermena, spektakularan povratak u Seriju A ili Murinjova druga opcija? Ključni datum - 15. avgust.

Fudbal 08.08.2017 | 00:00
Analiza: Zlatan i tri M...
I kad ne igra, i kad je povređen, i kad na njega neće moći da se računa do sredine jeseni, Zlatan Ibrahimović je toliko veliki da izaziva pažnju u svakom prelaznom roku. Naročito pred kraja aktuelnog, u kome je slobodan igrač, posle isteka saradnje sa Mančester junajtedom. Mada se najpre govorilo o kraju karijere, a onda o odlasku na fudbalsku egzotičnu desetinaciju (Kina, Australija, SAD), Šveđanin je rešio da ostane u Evropi.

Još samo da se vidi za koga će da potpiše. U ovom trenutku tri su kandidata za njegov angažman, s tim da je teško proceniti ko ima najveće šanse da ga ugrabi.

Poslednji u nizu klubova zvuči i najatraktivnije - Marselj!

Možda teško izvodljivo, ako se zna da Ibra traži oko 13.000.000 evra na ime plate, ali... Novi vlasnici slavnog kluba pokušaće da vrate Zlatana u Ligu 1, već su doveli Luiza Gustava iz Volfzburga, Valera Žermena iz Monaka, Adila Remija iz Sevilje, zimus Patrisa Evru i golmana Stiva Mandandu, ali im je potreban kapitalac. Prava devetka. Neko ko bi „zapalio“ navijačku masu na Velodromu, gde se šampionski trofej čeka od 2010. godine.

Ibrahimović ima harizmu. Da li i želju da dođe u tabor jednog od najvećih rivala Pari Sen Žermena, čiji je dres nosio četiri sezone? Bila bi to izdaja. U Marselju veruju da se vredi boriti, zato posećaju šta je Zlatan govorio za Lekip 2013.

„Da budemo pošteni, tek sam godinu dana u Francuskoj, još ne osećam to rivalstvo, ali po dobrom pamtim okršaj sa Marseljom 2012, kad sam dao dva gola u remiju 2:2. Primetio sam da je atmosfera na Velodromu potpuno drugačija od svih drugih stadiona. Na tribinama su izražene jake emocije“, govorio je tad Ibrahimović.

Znajući njegov pobednički mentalitet teško da će prihavtiti ponudu - ako je i bude - da pređe u tim Rudija Garsije, na papiru, daleko slabiji od Pari Sen Žermena. Možda i Monaka. To ostavlja prostor senzacionalnom povratku u Italiju.

I to baš u Milan, iz koga se 2012. otisnuo u Pariz. Rosoneri jesu doveli Andrea Silvu, međutim, Portugalac nije dovoljan. Jure i Andreu Belotija, pokušavali su da „maznu“ i Pjera Emerika Obamejana, hteli su i Alvara Moratu (završio u Čelsiju), a sve vreme provejava nada da bi Zlatan mogao da se vrati sa San Siro.

Nju je dodatno rasplamsao direktor fudbala, Masimo Mirabeli.

„Znamo da moramo da ojačamo napad. Nikad se ne zna, sve je moguće u životu. Mogao bi da se vrati naš stari poznanik, ali ne želim da navijače Milana dovodim u zabludu o Ibrahimoviću. Mogu samo da kažem da smo s obe noge čvrsto na zemlji i da ćemo posle 15. avgust proceniti šta je najbolje rešenje“, rekao je Mirabeli.

Naravno, u priči oko povrtaka Zlatana Ibrahimovića u Milan neizostavan „začin“ je njegov menadžer Mino Rajola, mesecima je ratovao sa ljudima iz kluba oko golmana Đanluiđija Donmarume i na kraju uspeo da izdejstvuje povoljan ugovor za svog klijenta.

„S njim smo imali sukob, ali je definitivno jedan od najmoćnijih menadžera planete. Teško je nama da se dogovorimo s njim, ali i teško je njemu sa nama. Niko nije rekao da s njim nećemo pregovarati zbog onoga što je bilo u prošlosti“, diplomatski je Mirabeli ostavio prostor za angažman najveće zvezde.

Na kraju, ostaje šansa da Ibrahimović uopšte ne menja sredinu, već da samo potpiše novi ugovor sa Mančester junajtedom. Žoze Murinjo mu je, posle povrede kolena zarađene na susretu sa Anderlehtom, rekao da su mu vrata kluba otvorena ako poželi da se vrati, Zlatan nijednog trenutka nije odbacio Crvene đavole kao opciju, čak ni posle dolaska Romela Lukakua iz Evertona, čime je Blegijanac postao prva opcija u napadu.

Ibrahimović ima 36 godina i možda i sam želi drugačiju ulogu nego dosad, pogotovo što će Mančestzer učestvovati ove sezone u Ligi šampiona (Marselj i Milan neće), a on je na nju navikao. Plus, Englezi sigurno mogu da udovolje zahtevima njegove plate.

Ako se zna da i na Ostrvu pominju 15. avgust kao datum kad će Ibra odlučiti gde nastavlja karijeru ostaje nam samo da čekamo.

Još malo...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar