Анализа: За Јовичића нема праве замјене!

Жар под ноге Рачићу или Ле Талек поново у везном реду?! Владан Милојевић принуђен да бира између две опције након повреде незамењивог везисте.

Фудбал 08.08.2017 | 20:00
Анализа: За Јовичића нема праве замјене!
Црвена звезда поново има оно о чему су у протеклих десетак година њени навијачи само могли да сањају – сигурност у игри и доминацију на терену, која је почела да ствара победнички ментилет. Звезда је постала тим против кога се тешко стварају шансе, али и још теже брани када крене у противнапад. Црвено-бели су добили правог Гелора Кангу, стабилног Мичела Доналда, сигурну одбрану, агресиван везни ред, убојите бокове, тренера перфекционисту, али Црвена звезда у наредних пет недеља, које ће се са периодом потпуног опоравка врло вероватно продужити и на два месеца, неће имати играча који је у корену променио њен ДНК-а. Бранка Јовичића.

Неуморни дефанзивни везиста, који импресионира начином на који покрива линије тима, доживео је невероватан пех у недељном дербију против Чукаричког на стадиону Рајко Митић. Након оштрог старта искусног Николе Дринчића страдала му је метатарзална кост, а онда су уследили шок и неверица стручног штаба, али пре свега навијача, који некадашњем играчу Партизана до краја утакмице нису опростили ту неопрезност. Српски вицешампион ће у одлучујуће борбе у квалификацијама за Лигу Европе, али и вечити дерби који је на програму 27. августа, без вероватно јединог играча за којег у овом тиму не постоји адекватна замена.

Већ у утакмици са Чукаричким било је видљиво да црвено-бели без Јовичића на терену немају потребну агресију, која је куљала са друге стране у редовима изабраника Ненада Лалатовића. Млади Урош Рачић је солидно обављао задатке и био изузетно пожртвован, али он једноставно није исти тип играча као неприкосновени борац из Рашке.

Јовичић је за непуних месец дана прилично мекан везни ред Црвене звезде претворио у снажни трозубац који разгрће протвничку средину терена, а тога је сигурно свестан и стратег црвено-белих Владан Милојевић, кој је након синоћне утакмице ракао да има довољан фонд играча и да га радује то што сваки првотимац максимално користи своју шансу. Али и он сигурно зна да међу тим првотимцима једноставно нема играча који по стилу игре макар мало подсећа на Бранка Јовичића.

Иако је направио јасан систем игре, Милојевић ће сада морати да мења концепцију тима и бира између две практично једине могуће опције. Или ће у ватру и рано одрастање послати младог Рачића, што би могло да представља велику добит, али и да буде мач са две оштрицепротив екипе као што је Краснодар. Или ће у везни ред поново вратити Дамијена ле Талека и наставити са даљим уигравањем новог штоперског тандема Савић – Бабић, који је против Чукаричког показао завидни степен кохезије.

Трећа опција би било хитно појачање, али је у овом тренутку готово немогуће наћи играча који ће се попут Јовичића за само десетак дана у потпуности уклопити у тим. Баш толико времена остало је до утакмице у Краснодару, а црвено-бели ће у међувремену одиграти првенствене мечеве са Радником и Бачком. То оставља довољно простора да се опробају обе варијанте, али и премало времена да би се усвојио неки нови систем игре.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ален

08.08.2017 19:41

Стета,незаменљив

ОДГОВОРИТЕ