Митровић: Отац ми каже да бих био криминалац...!

Нападач Њукасла Александар Митровић каже да је био проблематичан клинац који је гађао возове камењем и стално упадао у невоље. Фудбал га је спасао.

Фудбал 08.08.2017 | 15:00
Митровић: Отац ми каже да бих био криминалац...!
Познат је по незгодном темпераменту и никада није умео да изброји до десет.

Проблематично понашање није му било својствено само на терену, јер је и ван њега имао своје 'бубице'.

То се према његовим речима умногоме променило рођењем сина Луке, преноси Дејли мејл. 

"Када сам први пут стигао у Њукасл био сам још увек дечак. Када бих полудео на терену, не бих бројао ни до један. Сада стигнем до шест, можда седам", каже бивши нападач Партизана који је искључен после свега 16 минута на премијерлигашком дебију за "Свраке". 

Да не игра фудбал, његови родитељи можда не би имали много разлога за задовољство. 

"Отац ми каже да бих био криминалац или кик боксер", каже Митровић у шали и додаје,"Очинство ме је много променило. Покушавам да за свог сина урадим све тако да када порасте може да буде поносан на свог оца. Некад раније би ми досадило или бих изгубио фокус, сада увек има нешто што ме гура напред. Постао сам одрастао човек".

Он се присећа и периода док је играо за Смедерево из кога је преко Партизана и Андерлехта дошао у Њукасл пре две године за 18 милиона евра. Из детињства вуче много догодовштина од којих за велики део сада види као своје незреле глупости.

"Највећа невоља у коју сам икад упао је када смо гађали воз камењем како се приближавао мосту. Сви су то радили, али је мој камен био тај који је поломио прозор. Воз је морао да стане. Трчао сам до кући и родитељи су били бесни. 'Зашто увек ти?' викали су на мене. Мислио сам да сам баксуз. Гледајући уназад, није требало да радим такве ствари", рекао је Митровић.

"Увек сам доносио глупе одлуке и упадао у невоље. Да неко каже 'не можеш да идеш тамо, не скачи одатле' ја бих урадио баш супротно, био сам неваљао", додаје српски репрезентативац кога су родитељи због темперамента од раног узраста усмерили ка борилачким спортовима.

Није вредело, није волео та правила.

"Одвели су ме на фудбал и схватили су да имам талента. Могао сам да будем агресиван, али сам био и добар са лоптом. Гледао сам Алана Ширера, био је мој херој. Понекад не бих желео да тренирам него да будем са пријатељима, али ме је фудбал спасио", истакао је Митровић.

Нападач репрезентације Србије се нада да ће остати у Њукаслу у чијем је дресу током прве сезоне постигао девет голова. За енглеску лигу каже да је јако тешка, а навијачи га препознају као свог.

Митровић и Ширер имају и једну заједничку ствар, место где живе, Понтеленд, познато по томе што се у њему окупљају групе навијача Њукасла.

"Супер је то, није проблем. Певају моју песму 'Митро'с он фире'. То је веома посебно место да се буде фудбалер, лудо је", каже Митрогол.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар