Mitrović: Otac mi kaže da bih bio kriminalac...!

Napadač Njukasla Aleksandar Mitrović kaže da je bio problematičan klinac koji je gađao vozove kamenjem i stalno upadao u nevolje. Fudbal ga je spasao.

Fudbal 08.08.2017 | 15:00
Mitrović: Otac mi kaže da bih bio kriminalac...!
Poznat je po nezgodnom temperamentu i nikada nije umeo da izbroji do deset.

Problematično ponašanje nije mu bilo svojstveno samo na terenu, jer je i van njega imao svoje 'bubice'.

To se prema njegovim rečima umnogome promenilo rođenjem sina Luke, prenosi Dejli mejl. 

"Kada sam prvi put stigao u Njukasl bio sam još uvek dečak. Kada bih poludeo na terenu, ne bih brojao ni do jedan. Sada stignem do šest, možda sedam", kaže bivši napadač Partizana koji je isključen posle svega 16 minuta na premijerligaškom debiju za "Svrake". 

Da ne igra fudbal, njegovi roditelji možda ne bi imali mnogo razloga za zadovoljstvo. 

"Otac mi kaže da bih bio kriminalac ili kik bokser", kaže Mitrović u šali i dodaje,"Očinstvo me je mnogo promenilo. Pokušavam da za svog sina uradim sve tako da kada poraste može da bude ponosan na svog oca. Nekad ranije bi mi dosadilo ili bih izgubio fokus, sada uvek ima nešto što me gura napred. Postao sam odrastao čovek".

On se priseća i perioda dok je igrao za Smederevo iz koga je preko Partizana i Anderlehta došao u Njukasl pre dve godine za 18 miliona evra. Iz detinjstva vuče mnogo dogodovština od kojih za veliki deo sada vidi kao svoje nezrele gluposti.

"Najveća nevolja u koju sam ikad upao je kada smo gađali voz kamenjem kako se približavao mostu. Svi su to radili, ali je moj kamen bio taj koji je polomio prozor. Voz je morao da stane. Trčao sam do kući i roditelji su bili besni. 'Zašto uvek ti?' vikali su na mene. Mislio sam da sam baksuz. Gledajući unazad, nije trebalo da radim takve stvari", rekao je Mitrović.

"Uvek sam donosio glupe odluke i upadao u nevolje. Da neko kaže 'ne možeš da ideš tamo, ne skači odatle' ja bih uradio baš suprotno, bio sam nevaljao", dodaje srpski reprezentativac koga su roditelji zbog temperamenta od ranog uzrasta usmerili ka borilačkim sportovima.

Nije vredelo, nije voleo ta pravila.

"Odveli su me na fudbal i shvatili su da imam talenta. Mogao sam da budem agresivan, ali sam bio i dobar sa loptom. Gledao sam Alana Širera, bio je moj heroj. Ponekad ne bih želeo da treniram nego da budem sa prijateljima, ali me je fudbal spasio", istakao je Mitrović.

Napadač reprezentacije Srbije se nada da će ostati u Njukaslu u čijem je dresu tokom prve sezone postigao devet golova. Za englesku ligu kaže da je jako teška, a navijači ga prepoznaju kao svog.

Mitrović i Širer imaju i jednu zajedničku stvar, mesto gde žive, Pontelend, poznato po tome što se u njemu okupljaju grupe navijača Njukasla.

"Super je to, nije problem. Pevaju moju pesmu 'Mitro's on fire'. To je veoma posebno mesto da se bude fudbaler, ludo je", kaže Mitrogol.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar