Лампард о Матићу: Чудна одлука!

Легенда Челсија Френк Лампард изненађен је одлуком клуба да прода Немању Матића овог лета.

Фудбал 08.08.2017 | 14:00
Лампард о Матићу: Чудна одлука!
Српски репрезентативац је прешао у редове велико конкурента Манчестер Јунајтеда за 45 милиона евра.

"Чудан трансфер. Он је био важан део Челсијеве игре уз Нголоа Кантеа у средини терена прошле сезоне. Омогућавао је крилима да "лете", дозвољавао је Педру, Вилијану и Азару да слободно иду у напад. Видећемо да ли ће Бакајоко моћи да буде позициони играч као што је Матић био. Мислим да ће то бити проблем за Челси", рекао је Лампард. 

Манчестер јунајтед купио је Немању Матића за 44,7 милиона евра и оставио менаџера "плаваца" Антонија Конта очигледно незадовољним, што је Италијан и наговестио прошлог викенда.

Српски везиста био је уз Нголоа Кантеа "артерија" екипе и његов одлазак неизбежно ће ослабити шампиона Енглеске. Таква ситуација збунила је легенду клуба, Френка Лампарда.

"Било је чудно видети да Матић одлази у Јунајтед. Био је са Кантеом тако важан део Челсијеве игре прошле године", рекао је славни везиста.

У првој утакмици без везисте са Уба, Челси је у недељу изгубио од Арсенала у борби за трофеј Комјунити шилд.

"(Матић и Канте) допуштали су крилима да 'лете', па су Педро, Вилијан и Азар имали слободу да оду напред", додао је Енглез.

Челси је као потенцијалну Матићеву замену довео Бакајока, али Лампард жели да најпре сачека да види како ће то изгледати.

"Остаје да се закључи да ли ће Бакајоко бити тај играч који је Матић био".

Челси је на отварању нове сезоне поражен од Арсенала 4:1 на пенале у Комјунити шилду. У регуларних 90 минута било је 1:1.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар