Lampard o Matiću: Čudna odluka!

Legenda Čelsija Frenk Lampard iznenađen je odlukom kluba da proda Nemanju Matića ovog leta.

Fudbal 08.08.2017 | 14:00
Lampard o Matiću: Čudna odluka!
Srpski reprezentativac je prešao u redove veliko konkurenta Mančester Junajteda za 45 miliona evra.

"Čudan transfer. On je bio važan deo Čelsijeve igre uz Ngoloa Kantea u sredini terena prošle sezone. Omogućavao je krilima da "lete", dozvoljavao je Pedru, Vilijanu i Azaru da slobodno idu u napad. Videćemo da li će Bakajoko moći da bude pozicioni igrač kao što je Matić bio. Mislim da će to biti problem za Čelsi", rekao je Lampard. 

Mančester junajted kupio je Nemanju Matića za 44,7 miliona evra i ostavio menadžera "plavaca" Antonija Konta očigledno nezadovoljnim, što je Italijan i nagovestio prošlog vikenda.

Srpski vezista bio je uz Ngoloa Kantea "arterija" ekipe i njegov odlazak neizbežno će oslabiti šampiona Engleske. Takva situacija zbunila je legendu kluba, Frenka Lamparda.

"Bilo je čudno videti da Matić odlazi u Junajted. Bio je sa Kanteom tako važan deo Čelsijeve igre prošle godine", rekao je slavni vezista.

U prvoj utakmici bez veziste sa Uba, Čelsi je u nedelju izgubio od Arsenala u borbi za trofej Komjuniti šild.

"(Matić i Kante) dopuštali su krilima da 'lete', pa su Pedro, Vilijan i Azar imali slobodu da odu napred", dodao je Englez.

Čelsi je kao potencijalnu Matićevu zamenu doveo Bakajoka, ali Lampard želi da najpre sačeka da vidi kako će to izgledati.

"Ostaje da se zaključi da li će Bakajoko biti taj igrač koji je Matić bio".

Čelsi je na otvaranju nove sezone poražen od Arsenala 4:1 na penale u Komjuniti šildu. U regularnih 90 minuta bilo je 1:1.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar