Шверцују дуван, обућу, птице...

Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ у првих шест месеци ове године одузели су робу у вредности од 2. 564. 963 КМ.

Босна и Херцеговина 07.08.2017 | 09:35
Шверцују дуван, обућу, птице...
Међу одузетом робом највише је дувана и дуванских прерађевина, текстилних производа и обуће, путничких моторних возила, техничке робе и делова за аутомобиле. Осим тога, грађани БиХ често преко границе желе прокријумчарити голубове, мачке, псе и храну.

"Ова роба има карактер привремено одузете робе те у том смислу Управа за индиректно опорезивање БиХ не може њом слободно располагати. О коначној судбини привремено одузете робе одлучују надлежни судови по основу поднесених захтева за покретање прекршајног поступка, а одлука суда је коначна и обвезујућа за УНО. За правоснажно одузету робу надлежни суд у пресуди наведе што ће се с предметном робом даље догађати, хоће ли она бити уништена, продана или нешто треће, а све у зависности од врсте робе", казао је за Ратко Ковачевић, портпарол УНОБиХ, пише Клиx.

(Клиx.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МК

07.08.2017 07:39

ЗАТО СВАКИ ЦАРИНИК ИМА 2-3 АУТА ПОРЕД КУЋЕ И СТАН И ВИКЕНДИЦУ И НИКО НЕ ПИТА КАКО А О ОДИЗИМАЊУ НЕМА НИ ГОВОРА .МА ВИ СТЕ ОБИЧНИ ЛИХВАРИ ВАС ТРЕБА ДОБРО ПРОЧЕШЉАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дил

07.08.2017 10:07

Сва ова приказивања о вриједности одзете робе су увелицана најмање дупло.Одузета разна роба се продаје на црно поготово заплијењене цигарете,гдје су нестале масине из илегалне фабрике цигарета као и три слепера цигарета,ста је настотине унистених путницких возила која су сва била у возном стању а дијелови се придавали као луди.Данас та возила нису ни за отпада.О криминалу у УИО требао би један подебео елаборат и питање је да ли би се иста подузело јер сви уцесници а има их јако пуно су застицени од стране менадјмента.УИО=МАФИЈА