ТУР: Коњи Суперкуп против Бешикташа!

Пепе, папрено те плаћају да освајаш трофеје, а не да их поклањаш пеналима у судијској надокнади! Коњи турски Суперкуп! Турско лудло: Нож на терену, Кварежма уме са “скакавцем“! Немиле сцене на утакмици Бешикташа и Коње. . .

Фудбал 07.08.2017 | 10:00
ТУР: Коњи Суперкуп против Бешикташа!
Годишња плата 3.250.000 евра! И уговор на три сезоне. У Бешикташу су једва дочекали шансу да уграбе штопера који гарантује мир у кући. Али ако је за судити по првој Пепеовојутакмици у шампиону Турске није случајно што Реал није португалском штоперу понудио нови уговор. Пепеова неспретна реакција у судијској надокнади судара са Коњом коштала је Бешикташ пехара у турском Суперкупу.

Абду Разак Траоре је био стрелац код првог гола Коње, пошто је малтене комплетна одбрана Бешикташа сву пажњу усмерила на Морикеа Фофану. Он је лопту само одложио до усамљеног саиграча на десној страни терена. Душко Тошић није стигао да реагује. Није то ни био његов играч.

Ипак, није Бешиткташ тако лако одустао. Ченк Тосун се у 77. минуту одлично снашао, спретно окренуо и изједначио резултат. Испоставило се међутим да је само одложио пораз актуелног шампиона, иако је утисак да је такав расплет могао да избегне.

Авај, Пепе је испружио ногу и покосио Јенса Јонсона. Нејц Скубич био је сигуран агзекутор најстроже казне, поа је Коња у првом минуту судијске надокнаде после пехара Купа освојила и други трофеј у клупској историји.

Први трофеј у сезони припао је Коњи, причаће се о пеналу који је Пепе скривио у судијској надокнади и тиме упропастио Бешикташеве амбиције да дође до пехара, али још више о узаврелој атмосфери на Водафон стадион, упаду навијача на терен, па и ножу који је завршио на игралишту.

Судија га је уручио Рикардо Кварежма, који је такозваног “скаквца“ склопио на начин који говори да се није први пут у животу сусрео са овим хладним оружјем.

Али то је био само један у мору инцидената. Поред уобичајених бакљи и топовких удара, на крају утакмице хулигани Коње упали су на терен и према неким извештајима напали фудбалере противничког тима. Наравно, са супротне трибине кренуо је стампедо, али је полиција ту брзо реаговала, па није дошло до сукоба са могуће трагичним последицама.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар