TUR: Konji Superkup protiv Bešiktaša!

Pepe, papreno te plaćaju da osvajaš trofeje, a ne da ih poklanjaš penalima u sudijskoj nadoknadi! Konji turski Superkup! Tursko ludlo: Nož na terenu, Kvarežma ume sa “skakavcem“! Nemile scene na utakmici Bešiktaša i Konje. . .

Fudbal 07.08.2017 | 10:00
TUR: Konji Superkup protiv Bešiktaša!
Godišnja plata 3.250.000 evra! I ugovor na tri sezone. U Bešiktašu su jedva dočekali šansu da ugrabe štopera koji garantuje mir u kući. Ali ako je za suditi po prvoj Pepeovojutakmici u šampionu Turske nije slučajno što Real nije portugalskom štoperu ponudio novi ugovor. Pepeova nespretna reakcija u sudijskoj nadoknadi sudara sa Konjom koštala je Bešiktaš pehara u turskom Superkupu.

Abdu Razak Traore je bio strelac kod prvog gola Konje, pošto je maltene kompletna odbrana Bešiktaša svu pažnju usmerila na Morikea Fofanu. On je loptu samo odložio do usamljenog saigrača na desnoj strani terena. Duško Tošić nije stigao da reaguje. Nije to ni bio njegov igrač.

Ipak, nije Bešitktaš tako lako odustao. Čenk Tosun se u 77. minutu odlično snašao, spretno okrenuo i izjednačio rezultat. Ispostavilo se međutim da je samo odložio poraz aktuelnog šampiona, iako je utisak da je takav rasplet mogao da izbegne.

Avaj, Pepe je ispružio nogu i pokosio Jensa Jonsona. Nejc Skubič bio je siguran agzekutor najstrože kazne, poa je Konja u prvom minutu sudijske nadoknade posle pehara Kupa osvojila i drugi trofej u klupskoj istoriji.

Prvi trofej u sezoni pripao je Konji, pričaće se o penalu koji je Pepe skrivio u sudijskoj nadoknadi i time upropastio Bešiktaševe ambicije da dođe do pehara, ali još više o uzavreloj atmosferi na Vodafon stadion, upadu navijača na teren, pa i nožu koji je završio na igralištu.

Sudija ga je uručio Rikardo Kvarežma, koji je takozvanog “skakvca“ sklopio na način koji govori da se nije prvi put u životu susreo sa ovim hladnim oružjem.

Ali to je bio samo jedan u moru incidenata. Pored uobičajenih baklji i topovkih udara, na kraju utakmice huligani Konje upali su na teren i prema nekim izveštajima napali fudbalere protivničkog tima. Naravno, sa suprotne tribine krenuo je stampedo, ali je policija tu brzo reagovala, pa nije došlo do sukoba sa moguće tragičnim posledicama.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar