Наполи спремио 40.000.000 евра за „Мистер X“!

Али, постоји један битан услов. . .

Фудбал 08.08.2017 | 12:00
Наполи спремио 40.000.000 евра за „Мистер X“!
Више од пола прелазног рока је прошло, а подно Везува и даље се чека појачање које би требало да запали атмосферу. Разлог због којег се у Наполију толико дуго чека на праву аквизицију лежи у томе што састав готово да се није ни мењао, а све још зависи од тога да ли ће се у Напуљу поново завијорити „мушема“ Лиге шампиона. 

Аурелио де Лаурентис је још почетком лета наговестио да Наполи има играча кога жели и посматра, дао му је чак и занимљив надимак „Мистер X“, али се чека коначни расплет у потери за групном фазом елитног такмичења. У питању је Федерико Кјеза за кога ће Наполи, бар тако тврде упућени италијански медији, понудити тачно 40.000.000 евра, само ако се обезбеди Лига шампиона. 

Син чувеног голгетера Фјорентине и Парме Енрика Кјезе имао је иза себе сасвим задовољавајућу сезону, у којој је показао да би могао да израсте у сасвим квалитетног играча.

Оно што и Маурицију Сарију одговара јесте да Кјеза може да игра на оба офанзивна бока, али и да буде подршка центарфору, односно први играч иза нападача.

Додуше, у Фјорентини се воде мишљу да би Кјеза требало да остане и да овог лета није на продају. Наравно, разлог је тај што је Виола већ остала без Федерика Бернардескија, Борхе Валера, Матијаса Весина, Гонзала Родригеза и Ћипријана Татарушануа. Односно, већег дела екипе који је прошле сезоне изнео терет на својим леђима. Ако оде и Никола Калинић, Кјеза би постао играч око кога би се вртела Фјорентинина филозофија. Наравно, ако буде остао.

Питање је да ли ће Виола моћи да одоли, посебно јер је 40.000.000 евра сума коју је клуб добио и за Бернардескија. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар