Napoli spremio 40.000.000 evra za „Mister X“!

Ali, postoji jedan bitan uslov. . .

Fudbal 08.08.2017 | 12:00
Napoli spremio 40.000.000 evra za „Mister X“!
Više od pola prelaznog roka je prošlo, a podno Vezuva i dalje se čeka pojačanje koje bi trebalo da zapali atmosferu. Razlog zbog kojeg se u Napoliju toliko dugo čeka na pravu akviziciju leži u tome što sastav gotovo da se nije ni menjao, a sve još zavisi od toga da li će se u Napulju ponovo zavijoriti „mušema“ Lige šampiona. 

Aurelio de Laurentis je još početkom leta nagovestio da Napoli ima igrača koga želi i posmatra, dao mu je čak i zanimljiv nadimak „Mister X“, ali se čeka konačni rasplet u poteri za grupnom fazom elitnog takmičenja. U pitanju je Federiko Kjeza za koga će Napoli, bar tako tvrde upućeni italijanski mediji, ponuditi tačno 40.000.000 evra, samo ako se obezbedi Liga šampiona. 

Sin čuvenog golgetera Fjorentine i Parme Enrika Kjeze imao je iza sebe sasvim zadovoljavajuću sezonu, u kojoj je pokazao da bi mogao da izraste u sasvim kvalitetnog igrača.

Ono što i Mauriciju Sariju odgovara jeste da Kjeza može da igra na oba ofanzivna boka, ali i da bude podrška centarforu, odnosno prvi igrač iza napadača.

Doduše, u Fjorentini se vode mišlju da bi Kjeza trebalo da ostane i da ovog leta nije na prodaju. Naravno, razlog je taj što je Viola već ostala bez Federika Bernardeskija, Borhe Valera, Matijasa Vesina, Gonzala Rodrigeza i Ćiprijana Tatarušanua. Odnosno, većeg dela ekipe koji je prošle sezone izneo teret na svojim leđima. Ako ode i Nikola Kalinić, Kjeza bi postao igrač oko koga bi se vrtela Fjorentinina filozofija. Naravno, ako bude ostao.

Pitanje je da li će Viola moći da odoli, posebno jer je 40.000.000 evra suma koju je klub dobio i za Bernardeskija. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar