Млађе је слађе - само неко вријеме

Године се, ипак, рачунају. . . велика разлика у годинама између партнера може у одређеним ситуацијама бити и узрок великих проблема.

Свијет 06.08.2017 | 21:24
Млађе је слађе - само неко вријеме
Везе и бракови код који је разлика у годинама између партнера јако велика имају мање шанси да "опстану" него ако су партнери приближних година.

Иако су мушкарци често срећни, барем у почетки, кад су у вези са знатно млађом женом, те љубави обично потрају око шест, у најбољем случају десетак година, показала је нова студија, преноси "Дејли мејл".

Ако разлика у годинама није велика, партнери се боље сналазе у тешким ситуацијама и лакше преброде кризе које су нормалне у свакој вези.

"Током истраживања, утврдили смо да су најзадовољнији својим браком мушкарци који су се оженили млађим женама, и то је нарочито уочљиво у првим годинама брака, док су најмање задовољни они који су се оженили старијом женом,", изјавила је Тера Мекиниш, са Универзитета Колорада која је водила ово истраживање.

Исто важи и за жене, оне су углавном после неколико година брака разочаране животом, укоилико су се удале за старијег мушкарца, а релативно задовољне ако је њихов партнер знатно млађи, показали су резултати студије.

"Током времена, особе које ступе у брак са много млађим или много старијим партнером имају све више проблема у браку и њихов осећај среће и задовољства уочљиво је нижи у односу на брачно задовољство које осећају супружници који су приближних година", каже др Мекиниш.

Ствар је у томе што особе које су "ту негде" по годинама лакше налазе заједнички језик, и лакше превазилазе кризне периоде јер могу да се договоре око већине важних животних питања.

(Мондо.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

лоло

06.08.2017 19:35

Мени је свеједно колико јој је година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црис

06.08.2017 20:14

Наравно да ти је свеједно,кад неда ни једна.

Name

Возд

07.08.2017 05:15

И мени је свједно а да их много.

ОДГОВОРИТЕ