Mlađe je slađe - samo neko vrijeme

Godine se, ipak, računaju. . . velika razlika u godinama između partnera može u određenim situacijama biti i uzrok velikih problema.

Svijet 06.08.2017 | 21:24
Mlađe je slađe - samo neko vrijeme
Veze i brakovi kod koji je razlika u godinama između partnera jako velika imaju manje šansi da "opstanu" nego ako su partneri približnih godina.

Iako su muškarci često srećni, barem u početki, kad su u vezi sa znatno mlađom ženom, te ljubavi obično potraju oko šest, u najboljem slučaju desetak godina, pokazala je nova studija, prenosi "Dejli mejl".

Ako razlika u godinama nije velika, partneri se bolje snalaze u teškim situacijama i lakše prebrode krize koje su normalne u svakoj vezi.

"Tokom istraživanja, utvrdili smo da su najzadovoljniji svojim brakom muškarci koji su se oženili mlađim ženama, i to je naročito uočljivo u prvim godinama braka, dok su najmanje zadovoljni oni koji su se oženili starijom ženom,", izjavila je Tera Mekiniš, sa Univerziteta Kolorada koja je vodila ovo istraživanje.

Isto važi i za žene, one su uglavnom posle nekoliko godina braka razočarane životom, ukoiliko su se udale za starijeg muškarca, a relativno zadovoljne ako je njihov partner znatno mlađi, pokazali su rezultati studije.

"Tokom vremena, osobe koje stupe u brak sa mnogo mlađim ili mnogo starijim partnerom imaju sve više problema u braku i njihov osećaj sreće i zadovoljstva uočljivo je niži u odnosu na bračno zadovoljstvo koje osećaju supružnici koji su približnih godina", kaže dr Mekiniš.

Stvar je u tome što osobe koje su "tu negde" po godinama lakše nalaze zajednički jezik, i lakše prevazilaze krizne periode jer mogu da se dogovore oko većine važnih životnih pitanja.

(Mondo.rs)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

lolo

06.08.2017 21:35

Meni je svejedno koliko joj je godina.

ODGOVORITE
Name

cris

06.08.2017 22:14

Naravno da ti je svejedno,kad neda ni jedna.

Name

Vozd

07.08.2017 07:15

I meni je svjedno a da ih mnogo.

ODGOVORITE