Петиција против Брижит Макрон

Више од 160. 000 људи потписало је петицију објављену на интернету против додељивања формалног статуса супрузи француског председника Емануела Макрона.

Свијет 06.08.2017 | 20:54
Петиција против Брижит Макрон
Петиција је постављена на сајту ћанге.орг пре две недеље, а захева да никакав новац из државне касе не буде издвојен за улогу прве даме коју је Макрон, током кампање уочи своје победе на председничким изборима у мају, обећао да ће увести за своју супругу Брижит.

"Брижит Маркон тренутно има тим од два или три помоћника, као и две секретарице и два безбедносна агента. То је довољно", наводи се у петицији, која је до данас сакупила 160.000 потписа.

Макрон (39) је обећао да ће увести ту позицију за своју 64-годишњу сурпугу како би јој обезбедио јасан статус, али је обећао и да она неће бити плаћана из државних фондова, подсећа француска агенција.

Крајње левичарски противници председника Макрона у парламенту већ су протестовали против тог плана у тренутку када влада смањује буџет и спрема се да усвоји нови закон којим ће посланици бити онемогућени да запошљавају чланове своје породице као помоћнике.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар