Peticija protiv Brižit Makron

Više od 160. 000 ljudi potpisalo je peticiju objavljenu na internetu protiv dodeljivanja formalnog statusa supruzi francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Svijet 06.08.2017 | 20:54
Peticija protiv Brižit Makron
Peticija je postavljena na sajtu ćange.org pre dve nedelje, a zaheva da nikakav novac iz državne kase ne bude izdvojen za ulogu prve dame koju je Makron, tokom kampanje uoči svoje pobede na predsedničkim izborima u maju, obećao da će uvesti za svoju suprugu Brižit.

"Brižit Markon trenutno ima tim od dva ili tri pomoćnika, kao i dve sekretarice i dva bezbednosna agenta. To je dovoljno", navodi se u peticiji, koja je do danas sakupila 160.000 potpisa.

Makron (39) je obećao da će uvesti tu poziciju za svoju 64-godišnju surpugu kako bi joj obezbedio jasan status, ali je obećao i da ona neće biti plaćana iz državnih fondova, podseća francuska agencija.

Krajnje levičarski protivnici predsednika Makrona u parlamentu već su protestovali protiv tog plana u trenutku kada vlada smanjuje budžet i sprema se da usvoji novi zakon kojim će poslanici biti onemogućeni da zapošljavaju članove svoje porodice kao pomoćnike.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar