РУС: ЦСКА ''штуца'', историја Тосна!

Преокрет у Тули: Историјско славље Тосна! Премијерна три бода за дебитанта у руском фудбалу - 1:2. ЦСКА озбиљно штуца - Жонатас за велико изненађење у Москви! Два гола у првих 10 минута донела Рубину победу.  

Фудбал 06.08.2017 | 19:00
РУС: ЦСКА ''штуца'', историја Тосна!
Не можемо да не приметимо, али из угла кладиоца - Рубин је као створен да заради велики новац пошто је и његова четврта узастопна утакмица у првенству завршена резултатом 2:1. Из спортског угла ова последња је најбитнија пошто је остварена на гостовању код московског ЦСКА на коме би и реми представљао прворазредно изненађење, а камоли пораз домаћег тима. А управо то се десило на ВЕБ Арени, пошто је Бразилац Жонатас шокирао Армејце.

Први гол већ у другом минуту, други у десетом и мада је су Армејци изједначили у 12. преко Георгија Шеникова, почетни капитал био је сасвим довољан Рубину да после два пораза на старту сезоне веже и две победе.

Бодове му је ЦСКА малтене поклонио пошто је први био последице грешке 20-годишњег голмана Иље Помазуна коме је лопта испала из руке. Други је пао после велике грешке искусног Василија Березуцког, који је промашио лопту и дозволио Жонатасу да истрчи сам пред Помазуна. Ударац у ближи угао изненадио је голмана Армејаца, мада он за тај други погодак није нимало крив.

Преокрет у Тули: Историјско славље Тосна! Премијерна три бода за дебитанта у руском фудбалу - 1:2.

Арсенал из Туле је доживео и трећи пораз у руској Премијер лиги, а први на свом терену. Премијерно славље у елитном рангу тамошљег фудбала остварио је доскорашњи друголигаш Тосно, који је до бодова стигао након преокрета у другом полувремену – 1:2 (1:0).

Домаћин, за који је од старта утакмице па до средине другог полувремена играо српски везиста Горан Чаушић, повео је евроголом Карима Берхамова у самој завршници првог полувремена, али је све то просуо на старту наставка утакмице, када су гости за само седам минута тресли мрежу Владимира Габулова.

Прво је Вагиз Галиулин изједначио резултат у трећем минуту другог полувремена, а онда је уследио путпуни шок и погодак Евгенија Маркова.

Арсенал је имао прилику да се врати у игру 20 минута пре краја утакмице, али је Лука Ђорђевић промашио ударац са беле тачке.

Премијер лига Русије, четврто коло:

Петак:

Анжи - Ростов 0:1 (0:1)
/Дјадјун 19/

Субота:

УФА - Ахмат 3:2 (0:0)
/Јокић 80, Аликин 84, Сусујев 86 - Јаба 48, Вилкер 90+3/

Динамо - Амкар 3:0 (0:0)
/Панченко 49, Зотов 64, Вандерсон 82/

Локомотива - СКА 1:0 (0:0)
/Миранчук 75/

Недеља:

Арсенал - Тосно 1:2 (1:0)
/Бехамов 40 - Галиулин 48, Марков 55/

ЦСКА - Рубин 1:2 (1:2)
/Шеников 12 - Жонатас 2, 10/

19.00: Зенит - Спартак
19.00: Краснодар - Урал

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар