RUS: CSKA ''štuca'', istorija Tosna!

Preokret u Tuli: Istorijsko slavlje Tosna! Premijerna tri boda za debitanta u ruskom fudbalu - 1:2. CSKA ozbiljno štuca - Žonatas za veliko iznenađenje u Moskvi! Dva gola u prvih 10 minuta donela Rubinu pobedu.  

Fudbal 06.08.2017 | 19:00
RUS: CSKA ''štuca'', istorija Tosna!
Ne možemo da ne primetimo, ali iz ugla kladioca - Rubin je kao stvoren da zaradi veliki novac pošto je i njegova četvrta uzastopna utakmica u prvenstvu završena rezultatom 2:1. Iz sportskog ugla ova poslednja je najbitnija pošto je ostvarena na gostovanju kod moskovskog CSKA na kome bi i remi predstavljao prvorazredno iznenađenje, a kamoli poraz domaćeg tima. A upravo to se desilo na VEB Areni, pošto je Brazilac Žonatas šokirao Armejce.

Prvi gol već u drugom minutu, drugi u desetom i mada je su Armejci izjednačili u 12. preko Georgija Šenikova, početni kapital bio je sasvim dovoljan Rubinu da posle dva poraza na startu sezone veže i dve pobede.

Bodove mu je CSKA maltene poklonio pošto je prvi bio posledice greške 20-godišnjeg golmana Ilje Pomazuna kome je lopta ispala iz ruke. Drugi je pao posle velike greške iskusnog Vasilija Berezuckog, koji je promašio loptu i dozvolio Žonatasu da istrči sam pred Pomazuna. Udarac u bliži ugao iznenadio je golmana Armejaca, mada on za taj drugi pogodak nije nimalo kriv.

Preokret u Tuli: Istorijsko slavlje Tosna! Premijerna tri boda za debitanta u ruskom fudbalu - 1:2.

Arsenal iz Tule je doživeo i treći poraz u ruskoj Premijer ligi, a prvi na svom terenu. Premijerno slavlje u elitnom rangu tamošljeg fudbala ostvario je doskorašnji drugoligaš Tosno, koji je do bodova stigao nakon preokreta u drugom poluvremenu – 1:2 (1:0).

Domaćin, za koji je od starta utakmice pa do sredine drugog poluvremena igrao srpski vezista Goran Čaušić, poveo je evrogolom Karima Berhamova u samoj završnici prvog poluvremena, ali je sve to prosuo na startu nastavka utakmice, kada su gosti za samo sedam minuta tresli mrežu Vladimira Gabulova.

Prvo je Vagiz Galiulin izjednačio rezultat u trećem minutu drugog poluvremena, a onda je usledio putpuni šok i pogodak Evgenija Markova.

Arsenal je imao priliku da se vrati u igru 20 minuta pre kraja utakmice, ali je Luka Đorđević promašio udarac sa bele tačke.

Premijer liga Rusije, četvrto kolo:

Petak:

Anži - Rostov 0:1 (0:1)
/Djadjun 19/

Subota:

UFA - Ahmat 3:2 (0:0)
/Jokić 80, Alikin 84, Susujev 86 - Jaba 48, Vilker 90+3/

Dinamo - Amkar 3:0 (0:0)
/Pančenko 49, Zotov 64, Vanderson 82/

Lokomotiva - SKA 1:0 (0:0)
/Mirančuk 75/

Nedelja:

Arsenal - Tosno 1:2 (1:0)
/Behamov 40 - Galiulin 48, Markov 55/

CSKA - Rubin 1:2 (1:2)
/Šenikov 12 - Žonatas 2, 10/

19.00: Zenit - Spartak
19.00: Krasnodar - Ural

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar