Мото ГП: Шпанци покорили Брно!

Маркес, Педроса, Вињалес! Шпански мотоциклисти доминирали су на ВН Чешке у Мото ГП шампионату, у Брну је у недељу победио Марк Маркес испред Данија Педросе и Маверика Вињалеса.

Остали спортови 06.08.2017 | 16:30
Мото ГП: Шпанци покорили Брно!
Маркес је остварио другу узастопну победу, трећу укупно у шампионату и повећао предност у генералном пласману.

Возач Хонде има 14 бодова више од Јамахиног адута Вињалеса, док је трећи Андреа Довициозо, испред Валентија Росија.

Киша уз сунце у Брну је режирала драматичан старт, већина возача је кренула на тврдим гумама за мокро, осим Маркеса, који је остао на меким позади. 

То га је коштало прве позиције на старту трке коју је преузео агресивни Хорхе Лоренцо у петој кривини, али је брзо испустио због лоше тактике за суво време. Пратили су га Роси, Довициозо и Зарко, а "Доктор" преузима чело у четвртом кругу, а Лоренцо испрада из првих десет. 

Међутим, Маркес је у међувремену ризичном тактиком први прешао са гума за мокро на сликове за суво време, што се испоставило као генијалан потез.

Стаза се у међувремену осушила, експресно је смањивао заостатак, те убрзо се вратио на прво место каравана. Роси је због дугог задржавања у боксу пао на девето место.

Шпанац је наставио у сјајном темпу и врло брзо је стекао 20 секунди предности, да би на крају до 32. Мото ГП победе у каријери стигао са 12,4с испред тимског колеге Педросе.

Иза њега је стигао Вињалес, док је четврто место освојио Роси, престигавши у завршници прошлогодишњег победника Крачлоа.

Довициозо је завршио као шести, седми је био Данило Петручи, осми Алеш Еспаргаро, девети његов брат Пол, а првих десет заокружио је Јонаас Фолгер, иако је имао два пит-стопа у року од два круга.

Лоренцо је на крају трку завршио на тек 15. позицији.

Следећа трка Мото ГП шампионата вози се наредног викенда у аустријском Шпилбергу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар