Најава: Данас се игра један од највећих дербија!

Да ли је време да и Аустрији крене? У веома различитом расположењу ривали дочекују највећу утакмицу аустријског клупског фудбала.

Фудбал 06.08.2017 | 14:30
Најава: Данас се игра један од највећих дербија!
Када говоримо о аустријском фудбалу, једноставно, колико год се трудио и улагао Салцбург, не постоји већи и значајни меч од великог бечког дербија. Рапид и Аустрија су ипак два најтрофејнија и најпопуларнија клуба у овој земљи, па, логично, њихови међусобни дуели привлаче највећу пажњу.

У веома различитом расположењу дочекују највећу утакмицу аустријског клупског фудбала. Наиме, Рапид је у прва два кола забележио реми и победу, док је Аустрија на веома непријатан начин, са два пораза, изненадила своје верне присталице. Притом је Аустрија примила чак шест голова на тим мечевима што можда боље од свега показује у каквој се ситуацији тренутно налази славни бечки клуб. За разлику од ње, Рапид у претходном периоду није ни обавезе у квалификацијама за Лигу Европе, па гледајући тренутну форму, зелено-бели из западног дела Беча делују као фаворити ако та квалификација уопште може да се користи за овакве дерби утакмице.

Ипак, ако мало бацимо поглед на ближу историју дуела два велика бечка клуба, она нам каже да Аустрија и није баш толики аутсајдер као што можда делује на први поглед. Наиме, у последњих 10 међусобних окршаја у којима је Рапид био домаћин, фудбалери Аустрије славили су чак шест пута, једном је било нерешено, а у само три наврата су славили зелено-бели. Притом, када су претходна два пута дочекали великог градског ривала, фудбалери Рапида чак нису успели ни да им затресу мрежу.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

РАПИД БЕЧ
Аполон Л. (Н) 2:1
Монако (Д) 2:2
Швац (Г) 2:0
Матерзбург (Д) 2:2
Ст. Пелтен (Г) 4:1

АУСТРИЈА БЕЧ
Вирмла (Н) 11:2
Ајхграбен (Н) 10:З
Алтах (Г) 0:3
АЕЛ (Д) 0:0
Штурм (Д) 2:3

МЕЂУСОБНИ СКОР
289         121         70           99           534:437

АУСТРИЈА 1 – 3. коло

Субота
ЛАСК - Санкт Пелтен 2:0 (1:0)
/Гартлер 10, Реп 89/

Салцбург - Адмира 5:1 (2:0)
/Дабур 9, Волф 29, Ћалета-Цар 51, Гулбрандсен 59, Хванг 76/

Недеља
16.30 Рапид - Аустрија Беч
16.30 Волфсбергер - Алтах
19.00 Матерсбург - Штурм

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар