Najava: Danas se igra jedan od najvećih derbija!

Da li je vreme da i Austriji krene? U veoma različitom raspoloženju rivali dočekuju najveću utakmicu austrijskog klupskog fudbala.

Fudbal 06.08.2017 | 14:30
Najava: Danas se igra jedan od najvećih derbija!
Kada govorimo o austrijskom fudbalu, jednostavno, koliko god se trudio i ulagao Salcburg, ne postoji veći i značajni meč od velikog bečkog derbija. Rapid i Austrija su ipak dva najtrofejnija i najpopularnija kluba u ovoj zemlji, pa, logično, njihovi međusobni dueli privlače najveću pažnju.

U veoma različitom raspoloženju dočekuju najveću utakmicu austrijskog klupskog fudbala. Naime, Rapid je u prva dva kola zabeležio remi i pobedu, dok je Austrija na veoma neprijatan način, sa dva poraza, iznenadila svoje verne pristalice. Pritom je Austrija primila čak šest golova na tim mečevima što možda bolje od svega pokazuje u kakvoj se situaciji trenutno nalazi slavni bečki klub. Za razliku od nje, Rapid u prethodnom periodu nije ni obaveze u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa gledajući trenutnu formu, zeleno-beli iz zapadnog dela Beča deluju kao favoriti ako ta kvalifikacija uopšte može da se koristi za ovakve derbi utakmice.

Ipak, ako malo bacimo pogled na bližu istoriju duela dva velika bečka kluba, ona nam kaže da Austrija i nije baš toliki autsajder kao što možda deluje na prvi pogled. Naime, u poslednjih 10 međusobnih okršaja u kojima je Rapid bio domaćin, fudbaleri Austrije slavili su čak šest puta, jednom je bilo nerešeno, a u samo tri navrata su slavili zeleno-beli. Pritom, kada su prethodna dva puta dočekali velikog gradskog rivala, fudbaleri Rapida čak nisu uspeli ni da im zatresu mrežu.

POSLEDNJIH PET

RAPID BEČ
Apolon L. (N) 2:1
Monako (D) 2:2
Švac (G) 2:0
Materzburg (D) 2:2
St. Pelten (G) 4:1

AUSTRIJA BEČ
Virmla (N) 11:2
Ajhgraben (N) 10:Z
Altah (G) 0:3
AEL (D) 0:0
Šturm (D) 2:3

MEĐUSOBNI SKOR
289         121         70           99           534:437

AUSTRIJA 1 – 3. kolo

Subota
LASK - Sankt Pelten 2:0 (1:0)
/Gartler 10, Rep 89/

Salcburg - Admira 5:1 (2:0)
/Dabur 9, Volf 29, Ćaleta-Car 51, Gulbrandsen 59, Hvang 76/

Nedelja
16.30 Rapid - Austrija Beč
16.30 Volfsberger - Altah
19.00 Matersburg - Šturm

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar