Најава - Комјунити шилд: Арсенал - Челси...

Плавци у паду, а Венгер је мајстор за купове! Како припреме одмичу, Челси изгледа све лошије, а чека их дуел с ривалом који је у последње четири године освојио два Комјунити шилда и три ФА купа.

Фудбал 06.08.2017 | 13:30
Најава - Комјунити шилд: Арсенал - Челси...
Нема боље увертире за почетак још једне премијерлигашке сезоне од борбе за први трофеј. Недеља, 15.00, стадион Вембли. У једном углу Арсенал, у другом Челси! Освајач ФА купа против шампиона Енглеске. Уједно и реприза финала прошлосезонског издања најстаријег такмичења на свету.

Мада је Челси не тако давно као од шале „преорао“ травњак Арсеналовим фудбалерима у пријатељском сусрету (3:0), у року од само две седмице ствари су се драстично промениле у редовима два лондонска супарника.

Арсенал је коначно добио Алексиса Санчеза на тренинзима и Чилеанац би требало да буде спреман за тренутно најважнију фудбалску битку на Острву, док је Челси упао у црну рупу. Антонио Конте за сусрет Комјунити шилда неће моћи да рачуна Едена Азара, новајлију Тјемуеа Бакајока, док су чак и Виктор Мозес и Педро под знаком питања, пошто се још опорављају од повреда. Арсеналова листа повређених такође је дужа, па су Габријел Паулиста, Џек Вилшир и Санти Казорла реконвалесценти.

Челси је после сјајног узлета на припремама за нову сезону доживео страшан пад. Контеније имао довољан број играча на које може да рачуна, нити времена да расположиве снаге одмори довољно за нове изазове. То је довело до тога да Челси буде лак плен Бајерну и Интеру, иако су оба меча завршена уз ГГ3+, али и минимум два гола у мрежи Плаваца. Током три Челсијеве припремне утакмице минималан број голова био је три, с тим да је офанзивна линија заказала, а одбрана показала бројне недостатке у комуникацији.

И Арсеналови мечеви били су занимљиви за љубитеље голова, пошто је само једном пало мање од три поготка, а у три од четири наврата кладиоци су могли да заокруже тип ГГ. Такође, у последње три утакмице Арсенал је вадио лопту из мреже бар два пута.

Што се тиче сирове статистике, ово ће бити Челсијев осми меч у Комјунити шилду од 2002. године, док Арсенал има један окршај мање. Оно што је занимљиво јесте да је Челси само два пута узимао пехар (2005, 2009), од тога победио само једном у 90 минута, док је Арсенал остварио чак четири победе (2002, 2004, 2014, 2015).

Гледајући само голове, Арсенал има разлику 10:4 у том периоду, док Челси има 9:13.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

АРСЕНАЛ
Вестерн Сиднеј (Н) 3:1
Бајерн (Н) 1:1
Челси (Н) 0:3
Бенфика (Д) 5:2
Севиља (Д) 1:2

ЧЕЛСИ
Сандерленд (Д) 5:1
Арсенал (Н) 1:2
Арсенал (Н) 3:0
Бајерн (Н) 2:3
Интер (Н) 1:2

МЕЂУСОБНИ СКОР
190         74           54           62           266:249

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар