Najava - Komjuniti šild: Arsenal - Čelsi...

Plavci u padu, a Venger je majstor za kupove! Kako pripreme odmiču, Čelsi izgleda sve lošije, a čeka ih duel s rivalom koji je u poslednje četiri godine osvojio dva Komjuniti šilda i tri FA kupa.

Fudbal 06.08.2017 | 13:30
Najava - Komjuniti šild: Arsenal - Čelsi...
Nema bolje uvertire za početak još jedne premijerligaške sezone od borbe za prvi trofej. Nedelja, 15.00, stadion Vembli. U jednom uglu Arsenal, u drugom Čelsi! Osvajač FA kupa protiv šampiona Engleske. Ujedno i repriza finala prošlosezonskog izdanja najstarijeg takmičenja na svetu.

Mada je Čelsi ne tako davno kao od šale „preorao“ travnjak Arsenalovim fudbalerima u prijateljskom susretu (3:0), u roku od samo dve sedmice stvari su se drastično promenile u redovima dva londonska suparnika.

Arsenal je konačno dobio Aleksisa Sančeza na treninzima i Čileanac bi trebalo da bude spreman za trenutno najvažniju fudbalsku bitku na Ostrvu, dok je Čelsi upao u crnu rupu. Antonio Konte za susret Komjuniti šilda neće moći da računa Edena Azara, novajliju Tjemuea Bakajoka, dok su čak i Viktor Mozes i Pedro pod znakom pitanja, pošto se još oporavljaju od povreda. Arsenalova lista povređenih takođe je duža, pa su Gabrijel Paulista, Džek Vilšir i Santi Kazorla rekonvalescenti.

Čelsi je posle sjajnog uzleta na pripremama za novu sezonu doživeo strašan pad. Kontenije imao dovoljan broj igrača na koje može da računa, niti vremena da raspoložive snage odmori dovoljno za nove izazove. To je dovelo do toga da Čelsi bude lak plen Bajernu i Interu, iako su oba meča završena uz GG3+, ali i minimum dva gola u mreži Plavaca. Tokom tri Čelsijeve pripremne utakmice minimalan broj golova bio je tri, s tim da je ofanzivna linija zakazala, a odbrana pokazala brojne nedostatke u komunikaciji.

I Arsenalovi mečevi bili su zanimljivi za ljubitelje golova, pošto je samo jednom palo manje od tri pogotka, a u tri od četiri navrata kladioci su mogli da zaokruže tip GG. Takođe, u poslednje tri utakmice Arsenal je vadio loptu iz mreže bar dva puta.

Što se tiče sirove statistike, ovo će biti Čelsijev osmi meč u Komjuniti šildu od 2002. godine, dok Arsenal ima jedan okršaj manje. Ono što je zanimljivo jeste da je Čelsi samo dva puta uzimao pehar (2005, 2009), od toga pobedio samo jednom u 90 minuta, dok je Arsenal ostvario čak četiri pobede (2002, 2004, 2014, 2015).

Gledajući samo golove, Arsenal ima razliku 10:4 u tom periodu, dok Čelsi ima 9:13.

POSLEDNJIH PET

ARSENAL
Vestern Sidnej (N) 3:1
Bajern (N) 1:1
Čelsi (N) 0:3
Benfika (D) 5:2
Sevilja (D) 1:2

ČELSI
Sanderlend (D) 5:1
Arsenal (N) 1:2
Arsenal (N) 3:0
Bajern (N) 2:3
Inter (N) 1:2

MEĐUSOBNI SKOR
190         74           54           62           266:249

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar