Ђукићеве ротације: Јанковићу, одмори! Пантићу, играј!

Три промене у саставу Партизана за гостовање Спартаку (19. 00).

Фудбал 06.08.2017 | 13:00
Ђукићеве ротације: Јанковићу, одмори! Пантићу, играј!
Ротациони систем Мирослава Ђукића прорадиће и у Суботици. Откако је поново сео на клупу Партизана, шеф струке редовно мења тим од утакмице до утакмице, што је последица чињенице да црно-бели играју два меча седмично, па ће првак Србије нови изглед имати и у претпоследњем сусрету трећег суперлигашког кола, против Спартака Ждрепчеве крви (19.00, ТВ Аренаспорт 2).

Шампион државе ће на првом домаћем гостовању у новој сезони представити навијачима модификовану одбрану, у којој ће штопери остати исти (Лазар Ћирковић и Бојан Остојић), међутим, мења се бековски пар: Немања Р. Милетић ће бити десно, док ће на супротни крај терена Мохамед ел Монир. Замисао је да новајлија из Вестерлоа одмени Мирослава Вулиевића, а Либијац Немању Г. Милетића, двојац с великом минутажом у досадашњем току сезоне, потрошен и на гостовању Олимпијакосу у реваншу трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Голман Филип Кљајић ће на црту, струка му не замера што је кикснуо на „Караискакису“.

„Нисам сматрао потребним да причам с њим. Ужива пуно поверење стручног штаба. Више је урадио добрих ствари током припрема, нисмо обратили пажњу на тај детаљ. Одлично брани, веома је важан за нас“, предочио је Мирослав Ђукић уочи пута на север Бачке.

Партизанов тренер одлучио се за још само једну промену у односу на састав који је играо у Атини. Повратник Данило Пантић ће и трећи пут у првенству био стартер (претходна два пута играо на месту левог крила мењајући Леонарда), пошто га је Ђукић означио заменом за Марка Јанковића. Репрезентативац Црне Горе почео је свих шест утакмица у досадашњем току сезоне, осећа последице напорног ритма и ред је да се и он мало освежи.

На осталим позицијама у везном реду нема изненађења. Евертон Луиз и Марко Јевтовићће бити тандем задужен за разградњу Спартакових акција, Пантић ће десно, Сејдуба Сумалево, а Ленадре Тавамба – као и досад – на место у центру офанзивне линије.

Одмах иза једног истуреног нападача Уроша Ђурђевића.

СПАРТАК ЖРЕПЧЕВА КРВ – ПАРТИЗАН (19.00)

Градски стадион
Капацитет: 13.000
Судија: Срђан Јовановић (Београд)

СПАРТАК (4-2-3-1): Остојић – Стојковић, Ћаласан, Керкез, Хајдин – Јочић, Шимура – Ивановић, Торбица, Савковић – Николић.

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Кљајић – Немања Р. Милетић, Ћирковић, Остојић, Ел Монир - Евертон, Јевтовић - Пантић, Тавамба, Сума - Ђурђевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар