Đukićeve rotacije: Jankoviću, odmori! Pantiću, igraj!

Tri promene u sastavu Partizana za gostovanje Spartaku (19. 00).

Fudbal 06.08.2017 | 13:00
Đukićeve rotacije: Jankoviću, odmori! Pantiću, igraj!
Rotacioni sistem Miroslava Đukića proradiće i u Subotici. Otkako je ponovo seo na klupu Partizana, šef struke redovno menja tim od utakmice do utakmice, što je posledica činjenice da crno-beli igraju dva meča sedmično, pa će prvak Srbije novi izgled imati i u pretposlednjem susretu trećeg superligaškog kola, protiv Spartaka Ždrepčeve krvi (19.00, TV Arenasport 2).

Šampion države će na prvom domaćem gostovanju u novoj sezoni predstaviti navijačima modifikovanu odbranu, u kojoj će štoperi ostati isti (Lazar Ćirković i Bojan Ostojić), međutim, menja se bekovski par: Nemanja R. Miletić će biti desno, dok će na suprotni kraj terena Mohamed el Monir. Zamisao je da novajlija iz Vesterloa odmeni Miroslava Vulievića, a Libijac Nemanju G. Miletića, dvojac s velikom minutažom u dosadašnjem toku sezone, potrošen i na gostovanju Olimpijakosu u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Golman Filip Kljajić će na crtu, struka mu ne zamera što je kiksnuo na „Karaiskakisu“.

„Nisam smatrao potrebnim da pričam s njim. Uživa puno poverenje stručnog štaba. Više je uradio dobrih stvari tokom priprema, nismo obratili pažnju na taj detalj. Odlično brani, veoma je važan za nas“, predočio je Miroslav Đukić uoči puta na sever Bačke.

Partizanov trener odlučio se za još samo jednu promenu u odnosu na sastav koji je igrao u Atini. Povratnik Danilo Pantić će i treći put u prvenstvu bio starter (prethodna dva puta igrao na mestu levog krila menjajući Leonarda), pošto ga je Đukić označio zamenom za Marka Jankovića. Reprezentativac Crne Gore počeo je svih šest utakmica u dosadašnjem toku sezone, oseća posledice napornog ritma i red je da se i on malo osveži.

Na ostalim pozicijama u veznom redu nema iznenađenja. Everton Luiz i Marko Jevtovićće biti tandem zadužen za razgradnju Spartakovih akcija, Pantić će desno, Sejduba Sumalevo, a Lenadre Tavamba – kao i dosad – na mesto u centru ofanzivne linije.

Odmah iza jednog isturenog napadača Uroša Đurđevića.

SPARTAK ŽREPČEVA KRV – PARTIZAN (19.00)

Gradski stadion
Kapacitet: 13.000
Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)

SPARTAK (4-2-3-1): Ostojić – Stojković, Ćalasan, Kerkez, Hajdin – Jočić, Šimura – Ivanović, Torbica, Savković – Nikolić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Kljajić – Nemanja R. Miletić, Ćirković, Ostojić, El Monir - Everton, Jevtović - Pantić, Tavamba, Suma - Đurđević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar