Ипак си ти прави шампион!

Лондон је клицао, шампион је клекнуо, а Болт. . .  "Како да одем незадовољан?!", насмејан је био највећи свих времена након своје последње "стотке". Нико никад као Болт! Субота кад је отишао Јуса. . . ! Довиђења, легендо!

Остали спортови 06.08.2017 | 21:45
Ипак си ти прави шампион!
Џастин Гетлин приредио је сензацију и у суботу покварио доживљај скоро свим љубитељима атлетике.

Американац је победио Јусеина Болта у последњој трци Јамајчанина на 100 метара и тако разочарао цео свет, који на опроштају највећег у историји није доживео да га још једном види са златом "стотке".

Ипак, "Громовник" није био разочаран.

"Доказао сам већ свету да сам један од највећих спортиста. Мислим да ово неће променити било шта. Урадио сам своје као атлетичар, подигао сам овај спот и шоу постаје све бољи. Не могу бити превише разочаран. Дао сам све од себе. Тешко је бити тужан уз енергију коју ми је публика пружила. Остали су и викали су и навијали су", насмејао се Болт.

На трибинама је било 56.000 гледалаца и као један навијали су за човека који је 2009. истрчао 100 метара 9,58 секунди.

"Створио сам себи мали притисак, јер сам знао да бих могао да имам проблем ако не кренем добро и ако не уђем у трку како би требало. Мало сам превише заостао и у тој ситуацији помислио сам у себи 'мораћу да се вратим у трку што пре' На крају, то није било довољно", додао је Болт, који је завршио као трећи.

Шампиону, Гетлину, пружио је руку.

"Честитао сам му и рекао сам му 'Свака част'", додао је велики шампион, који ће каријеру завршити следеће суботе, у штафети 4x100 метара.

Јусеин Болт је на Светском првенству у Лондону последњи пут у каријери трчао на 100 метара и предао је круну Американцу Џастину Гетлину. Ипак, и публика и ривали су после трке одушевљено аплаудирали можда и најбољем атлетичару свих времена.

И не само то, клањали су му се сви одреда и скандирали његово име.

Јер, то што је он урадио и подарио љубитељима спорта последњих година, може да се мери са оним што је радио Мајкл Џордан у кошарци, а Пеле и Дијего Марадона у фудбалу. Без претеривања.

Питање је да ли ће се икад опет у свету атлетику појавити неко као што је Болт, човек који је, подсетимо, освојио осам олимпијских и 11 светских злата.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар