Супер куп: Борусија водила три пута, али Бајерну трофеј!

Нојерова резерва донела Бајерну нови Суперкуп! Фудбалери Бајерна из Минхена освојили су Суперкуп Немачке другу годину у низу, други пут победом над Борусијом Дортмунд.  Бајерн два пута стизао предност Борусије на "Вестфалену", а онда у пенал серији, опет након преокрета, стигао до победе 5:4 и трофеја Суперкупа Немачке.

Фудбал 06.08.2017 | 09:15
Супер куп: Борусија водила три пута, али Бајерну трофеј!
За разлику од прошлогодишњих 2:0, Баварци су овај пут славили тек после пенала са 5:4, јер је у регуларних 90 минута било 2:2.

Борусија је два пута водила на свом "Вестфалену", погоцима Пулишића у 12. и Обамејанга у 70. минуту.

Међутим, Бајерн се оба пута враћао у егал, прво преко Левандовског у 18, а потом два минута пре краја аутоголом Пишчека после гужве у петерцу. 

"Милионери" су диктирали ритам и у пенал серији, прва три су реализовали Дембеле, Филип и Обамејанг, док је после погодака Левандовског и Риберија, за Бајерн промашио Кимих. 

Међутим, тада је на сцену ступио резервни голман Бајерна Свен Улрајх. Након што је Обамејанг донео Борусији 3:2, Руди поравнава на 3:3, а онда Улрајх брани шут бившем саиграчу Родеу. 

Видал погађа за преокрет резултата, Кастро оставља Борусију у игри, а нови притисак на домаћин врши Суле који погађа за 5:4. 

Тај притисак није успео да издржи штопер Борусије Марк Бартра, и њему ударац брани Улрајх и доноси Бајерну шести трофеј Суперкупа.



Трофеј Суперкупа Њемачке остаје у Бајерновим витринама иако га је Борусија Дортмунд практично имала „у рукама“.

Два пута су „милионери“ водили, имали и предност у пенал серији, али је Бајерн шести пут у историји освојио трофеј и тако тријумфално започео сезону.

БОРУСИЈА – БАЈЕРН 4:5 (2:2, 1:1)

Послије промашаја Кимиха у трећој серији погодио је Обамејанг и Борусија је имала гол предности у пенал серији, али је већ у наредној Улрајх одбранио шут Родеа и све је враћено на почетак. Руди и Видал су били прецизни на једној, а Кастро на другој страни, а онда је услиједио расплет.

Новајлија у редовима Бавараца штопер Николас Суле је погодио у шестој серији, а шут Бартре брани Улрајх и доноси трофеј Бајерну.

Само неколико минута прије тога изгледало је да ће Бајерн доживјети четврти пораз у низу, након три дебакла у пријатељским мечевима у којима није ни постигао гол, али је након велике гужве у петерцу домаћина у 88. минуту и покушаја Кимиха на лопту натрчао Пишчек и скренуо је у своју мрежу за изједначење 2:2.

Борусија је пружила добру партију на дебију тренера Петера Боша међутим, холандски тренер није успио да дође до свог првог трофеја у каријери, не рачунајући тријумфе у нижим холандским лигама.

У финалу Лиге Европе прошле сезоне на клупи Ајакса изгубио је од Манчестер јунајтеда, а у суботу увече морао је да пружи руку тренеру Бајерна Карлу Анћелотију.

Меч Суперкупа био је уводни меч сезоне у Њемачкој у коју и Бајерн и Борусија улазе са нешто измијењеним саставима и без неколико играча који су били првотимци ове ноћи. Осим оних који су напустили Алијанц Арену и Вестфален ове вечери није било Боатенга, Робена, Хамеса Родригеза, Алабе, Нојера на једној и Ројса, Кагаве, Шмелцера и Ширлеа на другој страни али је виђен добар фудбал пред нешто више од 83.000 гледалаца на Вестфалену.

Почело је покушајем Сахина који је отишао поред гола, настављено шансом Левандовског у 11. минуту када је шутирао преко гола, а само минут касније стигао је и први погодак.

Фудбалери Бајерна хтјели су брзо да изведу слободан ударац на својој половини, лопта је дошла до Хавија Мартинеза који се спетљао, а Кристијан Пулишић узео му је лопту и сурово казнио грешке Бавараца голом за 1:0. Са 18 година и 222 дана Американац је постао најмлађи стријелац у историји њемачког Суперкупа.

Узвратио је Бајерн, Бурки је спасио свој гол у 15. минуту послије шута Риберија, али у 18. минуту вадио је лопту из мреже након центаршута Кимиха и поготка Левандовског.

До краја првог полуврмеена Милер је имао две добре шансе али се једном испријечио Бурки, а други пут статива.

Борусија је у наставку заиграла агресивније, онако као на старту меча и то јој се (поново) исплатило.

Истина, чекао се 71. минут када је Обамејанг након контранапада матирао Улрајха за вођство Борусије.

Само неколико секунди прије тога Левандовски је био у одличној прилици, али умјесто да сам заврши акцију покушао је да асистира и не само да је пропала прилика за Бајерн, већ је Борусија кренула у контранапад који је завршен поготком.

Услиједио је драматичан финиш и изједначење Бајерна које је како се испоставило било вриједно другог узастопног Суперкупа Њемачке.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар