Ивановић: Мундијал у Русији највећи у историји!

Фудбалер Зенита Бранислав Ивановић каже да ће Мундијал следеће године вероватно бити највећи у историји и да ће много значити свима ако се Србија пласира.

Фудбал 06.08.2017 | 19:45
Ивановић: Мундијал у Русији највећи у историји!
Српски интернационалац је у опширном интервјуу за руски 'Шампионат' младим играчима из Србије препоручио да своју игру дођу да развијају у руској Премијер лиги.

"Мислим да ће то бити један од најбољих Светских шампионата у историји. Причао сам са момцима који су играли на Купу конфедерација у Русији. Рекли су да је све спремно и да је све било добро. Сада ми, репрезентација Србије морамо да докажемо да заслужујемо место на Мундијалу. Ако дођемо до тамо, то ће бити велики успех за нашу земљу и за сваког играча укључујући и мене. Надам се да ћемо добро завршити квалификације и да ћу овде доћи и као учесник на турниру. Славољуб Муслин је створио јак тим који зна шта хоће и како да то постигне", нагласио је Ивановић. 

Упоредио је свој садашњи клуб Зенит са тимом за који је играо до јануара ове године, лондонски Челси. Истакао је да су два тима по неким стварима слична, да је у некима бољи Зенит, али да у другима заостаје за "Плавцима". 

"Не волим да поредим било шта у фудбалу, чак ни једног играча са другим. Зенит и Челси су два велика клуба. Заправо, имају много сличности. На пример амбиције и прилике. Оно у чему је Зенит дефинитивно бољи је стадион. Надам се да ће и Челси изградити нови. Иначе, стадион 'Санкт Петербург' је један од најбољих на којим сам играо. Веома леп и комфоран, осећам се сјајно на њему. Као код куће. Али наравно да има и ствари у којима Зенит мора да сустигне врхунске европске клубове. На првом месту су резултати у Европи", рекао је Ивановић за руски медиј. 

Пошто у Зениту нема много контакта са српским језиком или другим фудбалерима са овог говорног подручја, напоменуо је да му недостају Вукашин Јовановић и Лука Ђорђевић. 

"Наравно да ми је тешко када нема никога са српског говорног подручја, али сам се већ прилагодио у Зениту и стекао велики број пријатеља. Са Вукашином се чак нисам ни срео. Када сам потписао уговор, он је отишао на позајмицу. Штета је што је Лука отишао, он је сјајан момак. Али Ђорђевић је морао да иде у други тим да би развијао своју каријеру. Треба му још рада. Надам се да нам се Ђорђевић вратити следеће године после успешне сезоне", каже Бане. 

Он је постао први стрелац гола за Зенит на новом стадиону у априлу против Урала, а сада његову екипу чека Спартак из Москве. Међу московске црвено-беле је недавно дошао доскорашњи играч Црвене звезде Марко Петковић. 

"Да, знам га. Марко је из мог родног места (Сремнске Митровице). Добар је играч и добар момак. Мало сам старији од њега, али смо једном играли за Србију. Има потенцијала, мислим да ће то схватити у Спартаку. Истина, биће му потребно неко време да се навикне на руски фудбал".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар