Ivanović: Mundijal u Rusiji najveći u istoriji!

Fudbaler Zenita Branislav Ivanović kaže da će Mundijal sledeće godine verovatno biti najveći u istoriji i da će mnogo značiti svima ako se Srbija plasira.

Fudbal 06.08.2017 | 19:45
Ivanović: Mundijal u Rusiji najveći u istoriji!
Srpski internacionalac je u opširnom intervjuu za ruski 'Šampionat' mladim igračima iz Srbije preporučio da svoju igru dođu da razvijaju u ruskoj Premijer ligi.

"Mislim da će to biti jedan od najboljih Svetskih šampionata u istoriji. Pričao sam sa momcima koji su igrali na Kupu konfederacija u Rusiji. Rekli su da je sve spremno i da je sve bilo dobro. Sada mi, reprezentacija Srbije moramo da dokažemo da zaslužujemo mesto na Mundijalu. Ako dođemo do tamo, to će biti veliki uspeh za našu zemlju i za svakog igrača uključujući i mene. Nadam se da ćemo dobro završiti kvalifikacije i da ću ovde doći i kao učesnik na turniru. Slavoljub Muslin je stvorio jak tim koji zna šta hoće i kako da to postigne", naglasio je Ivanović. 

Uporedio je svoj sadašnji klub Zenit sa timom za koji je igrao do januara ove godine, londonski Čelsi. Istakao je da su dva tima po nekim stvarima slična, da je u nekima bolji Zenit, ali da u drugima zaostaje za "Plavcima". 

"Ne volim da poredim bilo šta u fudbalu, čak ni jednog igrača sa drugim. Zenit i Čelsi su dva velika kluba. Zapravo, imaju mnogo sličnosti. Na primer ambicije i prilike. Ono u čemu je Zenit definitivno bolji je stadion. Nadam se da će i Čelsi izgraditi novi. Inače, stadion 'Sankt Peterburg' je jedan od najboljih na kojim sam igrao. Veoma lep i komforan, osećam se sjajno na njemu. Kao kod kuće. Ali naravno da ima i stvari u kojima Zenit mora da sustigne vrhunske evropske klubove. Na prvom mestu su rezultati u Evropi", rekao je Ivanović za ruski medij. 

Pošto u Zenitu nema mnogo kontakta sa srpskim jezikom ili drugim fudbalerima sa ovog govornog područja, napomenuo je da mu nedostaju Vukašin Jovanović i Luka Đorđević. 

"Naravno da mi je teško kada nema nikoga sa srpskog govornog područja, ali sam se već prilagodio u Zenitu i stekao veliki broj prijatelja. Sa Vukašinom se čak nisam ni sreo. Kada sam potpisao ugovor, on je otišao na pozajmicu. Šteta je što je Luka otišao, on je sjajan momak. Ali Đorđević je morao da ide u drugi tim da bi razvijao svoju karijeru. Treba mu još rada. Nadam se da nam se Đorđević vratiti sledeće godine posle uspešne sezone", kaže Bane. 

On je postao prvi strelac gola za Zenit na novom stadionu u aprilu protiv Urala, a sada njegovu ekipu čeka Spartak iz Moskve. Među moskovske crveno-bele je nedavno došao doskorašnji igrač Crvene zvezde Marko Petković. 

"Da, znam ga. Marko je iz mog rodnog mesta (Sremnske Mitrovice). Dobar je igrač i dobar momak. Malo sam stariji od njega, ali smo jednom igrali za Srbiju. Ima potencijala, mislim da će to shvatiti u Spartaku. Istina, biće mu potrebno neko vreme da se navikne na ruski fudbal".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar