Проблеми у рају: Конте са 18 играча на 4 фронта?!

Антонио Конте је пре три године, усред прелазног рока, због неслагања са трансфер политиком Јувентуса - "дигао сидро" и напустио "стару даму" са којом је претходно узео три титуле. Хоће ли тако отићи и из Челсија?

Фудбал 06.08.2017 | 23:30
Проблеми у рају: Конте са 18 играча на 4 фронта?!
Уживали су навијачи Челсија прошле године када је њихов тим Антонио Конте водио до титуле направивши сјајан систем у коме су и одбрана и напад функционисали готово савршено.

Уживали су и док је италијански менаџер "скакао" поред аут-линије тражећи од својих фудбалера потпуну посвећеност, а било је још виших "скокова" када би постигли гол - он је прослављао сваки као да их је он стрелац у последњој секунди финала Лиге шампиона.

Уживали су док су гледали њихову радост након освајања шампионског пехара и потом се радовали појачањима која су довођења у везу са Челсијем.

Међутим, много тога се десило од маја до августа што је пореметило атмосферу...

Прво је клуб уздрмала својеглавност Антонија Контеа и Дијега Косте, јаких карактера за које је чудо и како су функционисали једну сезону, када је Италијан, недуго по крају клупске сезоне, послао нападачу поруку да на њега не рачуна у години која следи - што овај, опет неочекивано, није могао да задржи за себе него је то испричао "у камеру".

То не само да је унело немире у свлачионицу, него је Челсију и онемогућило да добије добар новац за његов трансфер, посебно јер се Коста заинатио и хоће само у Атлетико.

"Јорганџије" не могу да га доведу до јануара, Коста припремни период проводи лудујући у домовини и притом не жели да иде на позајмице (Милан се спомињао) док је заборавио на "опцију Кина", а Антонио Конте је остао без најбољег нападач за кога је поновио да је "прошлост".

У таквом односу ствари били су приморани да купују шпица, а након што их је Лукаку "одјавио" - стигао је Алваро Мората (65.000.000 евра) који је постао најскупљи у историји Челсија.

Осим њега стигао је и резервни голман Вили Кабаљеро (Сити), као и двојица неспремних фудбалера који су у претходном периоду имали повреде - Тимуе Бакајоко (Монако) и Антонио Ридигер(Рома), које је Челси јурио готово по два месеца.

Много је више одлазака...

Осим одласка капитена Џона Терија (Астон Вила), клуб су од познатијих играча напустили Натанијел Чалоба (Вотфорд), Бертранд Траоре (Лион), Асмир Беговић и Нејтан Аке (Борнмут) и као највећи трансфер - Немања Матић (Манчестер јунајтед).

Да ли је то баш Антонио Конте желео пре него што је потписао нови уговор са Челсијем?

"Морате да питате клуб за то", казао је Италијан након дуге паузе и тако индиректно поручио да није његова идеја била да се прода Немања Матић, а с обзиром на то да се зна ко "држи конце" у својим рукама - јасно је да су се за овај трансфер одлучили директори Мајкл Еменало и Марина Грановскаја, најближи сарадници власника Романа Абрамовича.

Конте није човек који воли да му се мешају у посао, а тога се најбоље сећају у Јувеу.

У његовом бившем клубу, са којим је везао три титуле у Серији А, дошао је у сукоб са руководством када се није сложио са трансфер политиком, па је усред припрема одлучио да напусти клуб који је вратио на стазе старе славе...

Због тога сада страхују навијачи Челсија.

ЧЕЛСИ ИМА СВЕГА 18 ПРВОТИМАЦА ЗА ЧЕТИРИ ФРОНТА?!

После годину дана паузе Челси ће поново играти Лигу шампиона.

Многи менаџери Премијер лиге су у томе што "плавци" паралелно са домаћим првенством нису играли и Европу - видели њихову велику предност, па је тако Конте готово стално играо са истих 11.

Због такмичења и обавезе више, када ће чешће играти мечеве на три дана, Конте ће морати да ротира састав, али упркос томе што Челси на платном списку има више од 60 фудбалера - требало би подсетити да је правих првотимаца само 18!

Челси ће и ове године послати више од 40 играча на позајмице, а Конте рачуна на следеће:

ГОЛМАНИ: Кабаљеро, Куртоа и Едуардо.

ОДБРАНА: Ридигер, Луиз, Кејхил, Кристенсен, Аспиликуета, Мозес и Алонсо.

СРЕДИНА: Фабрегас, Канте, Азар, Педро, Бакајоко и Вилијан.

НАПАД: Мората и Батшуаји.

Ту су још и Дијего Коста и Лоик Реми, чије се продаје очекују у најскоријем року, и три млада фудбалера која су покушала да се наметну током припрема, али је питање да ли су успели: Мусонда, Кенеди, Бејкер и Бога.

Ако не рачунамо младиће који ће добијати шансу на кашичиницу - Арсенал има 25 првотимаца, Манчестер јунајтед 23, Тотенхем 23, Манчестер сити 22...

До краја прелазног рока остало је још месец дана, а осим што су Контеу потребна појачања због тога што у играчком кадру има премало играча - проблем прави и "хомегроwн" правило због кога тимови морају да имају осморицу домаћих играча.

Челси их има свега тројицу...

Због тога се ових дана у везу са њима највише доводе енглески фудбалери: Дени Дринквотер (Лестер), Рос Баркли (Евертон), Алекс Окслејд-Чембрлен (Арсенал) и Рајан Бертранд (Саутемптон), али је питање само једно:

Да ли су поменути играчи довољног квалитета за шампионске амбиције Контеа?

Нарочито добија на значају ако их упоредимо са онима које је тражио, а није добио: Алекс Сандро, Антонијо Кандрева, Марко Верати, Вирџил ван Дајк и Рађа Наинголан; док су ривали много боље радили на "пијаци" и имали издашније власнике.

Од Контеа се и ове сезоне очекује титула првака, али да ли ју је могуће испоручити у најтежој лиги са ограниченим играчким кадром?

Тешко да је толики мађионичар...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар