Problemi u raju: Konte sa 18 igrača na 4 fronta?!

Antonio Konte je pre tri godine, usred prelaznog roka, zbog neslaganja sa transfer politikom Juventusa - "digao sidro" i napustio "staru damu" sa kojom je prethodno uzeo tri titule. Hoće li tako otići i iz Čelsija?

Fudbal 06.08.2017 | 23:30
Problemi u raju: Konte sa 18 igrača na 4 fronta?!
Uživali su navijači Čelsija prošle godine kada je njihov tim Antonio Konte vodio do titule napravivši sjajan sistem u kome su i odbrana i napad funkcionisali gotovo savršeno.

Uživali su i dok je italijanski menadžer "skakao" pored aut-linije tražeći od svojih fudbalera potpunu posvećenost, a bilo je još viših "skokova" kada bi postigli gol - on je proslavljao svaki kao da ih je on strelac u poslednjoj sekundi finala Lige šampiona.

Uživali su dok su gledali njihovu radost nakon osvajanja šampionskog pehara i potom se radovali pojačanjima koja su dovođenja u vezu sa Čelsijem.

Međutim, mnogo toga se desilo od maja do avgusta što je poremetilo atmosferu...

Prvo je klub uzdrmala svojeglavnost Antonija Kontea i Dijega Koste, jakih karaktera za koje je čudo i kako su funkcionisali jednu sezonu, kada je Italijan, nedugo po kraju klupske sezone, poslao napadaču poruku da na njega ne računa u godini koja sledi - što ovaj, opet neočekivano, nije mogao da zadrži za sebe nego je to ispričao "u kameru".

To ne samo da je unelo nemire u svlačionicu, nego je Čelsiju i onemogućilo da dobije dobar novac za njegov transfer, posebno jer se Kosta zainatio i hoće samo u Atletiko.

"Jorgandžije" ne mogu da ga dovedu do januara, Kosta pripremni period provodi ludujući u domovini i pritom ne želi da ide na pozajmice (Milan se spominjao) dok je zaboravio na "opciju Kina", a Antonio Konte je ostao bez najboljeg napadač za koga je ponovio da je "prošlost".

U takvom odnosu stvari bili su primorani da kupuju špica, a nakon što ih je Lukaku "odjavio" - stigao je Alvaro Morata (65.000.000 evra) koji je postao najskuplji u istoriji Čelsija.

Osim njega stigao je i rezervni golman Vili Kabaljero (Siti), kao i dvojica nespremnih fudbalera koji su u prethodnom periodu imali povrede - Timue Bakajoko (Monako) i Antonio Ridiger(Roma), koje je Čelsi jurio gotovo po dva meseca.

Mnogo je više odlazaka...

Osim odlaska kapitena Džona Terija (Aston Vila), klub su od poznatijih igrača napustili Natanijel Čaloba (Votford), Bertrand Traore (Lion), Asmir Begović i Nejtan Ake (Bornmut) i kao najveći transfer - Nemanja Matić (Mančester junajted).

Da li je to baš Antonio Konte želeo pre nego što je potpisao novi ugovor sa Čelsijem?

"Morate da pitate klub za to", kazao je Italijan nakon duge pauze i tako indirektno poručio da nije njegova ideja bila da se proda Nemanja Matić, a s obzirom na to da se zna ko "drži konce" u svojim rukama - jasno je da su se za ovaj transfer odlučili direktori Majkl Emenalo i Marina Granovskaja, najbliži saradnici vlasnika Romana Abramoviča.

Konte nije čovek koji voli da mu se mešaju u posao, a toga se najbolje sećaju u Juveu.

U njegovom bivšem klubu, sa kojim je vezao tri titule u Seriji A, došao je u sukob sa rukovodstvom kada se nije složio sa transfer politikom, pa je usred priprema odlučio da napusti klub koji je vratio na staze stare slave...

Zbog toga sada strahuju navijači Čelsija.

ČELSI IMA SVEGA 18 PRVOTIMACA ZA ČETIRI FRONTA?!

Posle godinu dana pauze Čelsi će ponovo igrati Ligu šampiona.

Mnogi menadžeri Premijer lige su u tome što "plavci" paralelno sa domaćim prvenstvom nisu igrali i Evropu - videli njihovu veliku prednost, pa je tako Konte gotovo stalno igrao sa istih 11.

Zbog takmičenja i obaveze više, kada će češće igrati mečeve na tri dana, Konte će morati da rotira sastav, ali uprkos tome što Čelsi na platnom spisku ima više od 60 fudbalera - trebalo bi podsetiti da je pravih prvotimaca samo 18!

Čelsi će i ove godine poslati više od 40 igrača na pozajmice, a Konte računa na sledeće:

GOLMANI: Kabaljero, Kurtoa i Eduardo.

ODBRANA: Ridiger, Luiz, Kejhil, Kristensen, Aspilikueta, Mozes i Alonso.

SREDINA: Fabregas, Kante, Azar, Pedro, Bakajoko i Vilijan.

NAPAD: Morata i Batšuaji.

Tu su još i Dijego Kosta i Loik Remi, čije se prodaje očekuju u najskorijem roku, i tri mlada fudbalera koja su pokušala da se nametnu tokom priprema, ali je pitanje da li su uspeli: Musonda, Kenedi, Bejker i Boga.

Ako ne računamo mladiće koji će dobijati šansu na kašičinicu - Arsenal ima 25 prvotimaca, Mančester junajted 23, Totenhem 23, Mančester siti 22...

Do kraja prelaznog roka ostalo je još mesec dana, a osim što su Konteu potrebna pojačanja zbog toga što u igračkom kadru ima premalo igrača - problem pravi i "homegrown" pravilo zbog koga timovi moraju da imaju osmoricu domaćih igrača.

Čelsi ih ima svega trojicu...

Zbog toga se ovih dana u vezu sa njima najviše dovode engleski fudbaleri: Deni Drinkvoter (Lester), Ros Barkli (Everton), Aleks Okslejd-Čembrlen (Arsenal) i Rajan Bertrand (Sautempton), ali je pitanje samo jedno:

Da li su pomenuti igrači dovoljnog kvaliteta za šampionske ambicije Kontea?

Naročito dobija na značaju ako ih uporedimo sa onima koje je tražio, a nije dobio: Aleks Sandro, Antonijo Kandreva, Marko Verati, Virdžil van Dajk i Rađa Naingolan; dok su rivali mnogo bolje radili na "pijaci" i imali izdašnije vlasnike.

Od Kontea se i ove sezone očekuje titula prvaka, ali da li ju je moguće isporučiti u najtežoj ligi sa ograničenim igračkim kadrom?

Teško da je toliki mađioničar...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar