Најава - ПОР Суперкуп: Бенфика - Гимараеш...

Рањени Орао је најопаснији! Руи Виторија је посебно мотивисан пред финале Суперкупа.

Фудбал 05.08.2017 | 18:15
Најава - ПОР Суперкуп: Бенфика - Гимараеш...
Навикла је Бенфика да доводи неафирмисане играче и од њих прави готове производе, који из године у годину пуне клупску касу. Португалском шампиону следује исти сценарио и ове сезоне. Задња линија лисабонских Орлова претрпела је озбиљан ремонт. Едерсон је отишао у Манчестер Сити, Виктор Линделеф је задужио опрему Манчестер Јунајтеда, а Нелсон Семедо је појачао Барселону. Довољан разлог за малу дозу опреза пред финале Суперкупа у којем ће Бенфика укрстити копља са Гимараешом (субота, 21.45).

Зашто малу дозу? Некада лако, некада кроз иглене уши, Бенфика је у прошлости углавном умела да изађе на крај с Гимараисом. Е сад, нема правила када је реч о головима. Умело је да падне три и више, али и максимум један погодак. Оно што посебно упада у очи јесте да је на пет протеклих лигашких окршаја ових тимова на Стадиону светлости долазила сигурна победа Бенфике. 

Ипак, припремни резултати не иду баш у прилог изабраницима Руија Виторије. Јанг Бојс је декласирао Бенфику са 5:1, Хал је славио минималним резултатом, а Ксамакс (0:2) и Бетис (1:2) морали су да положе копља пред Орловима. Гимараеш је убедљиво славио против Спортинга (3:0), добио је и Феиренсе (3:1), Белененсес (4:1) и Портимоненсе (на пенале), а изгубио је од Порта (0:2). 

Није згорег напоменути да Руи Виторија изразито мотивисан улази у овај дуел, с обзиром на то да би евентуалном победом постао први тренер у историји Бенфике који би двапут узастопно освојио национални Суперкуп.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

БЕНФИКА

Јанг Бојс (Н)1:5

Бетис (Н)2:1

Хал (Н)0:1

Арсенал (Н) 2:5

РБ Лајпциг (Н) 0:2

ГИМАРАЕШ

Бенфика (Н)1:2

Портимоненсе (Н)3:3

Белененсес (Н) 4:1

Порто (Н)0:2

Спортинг (Н)3:0

МЕЂУСОБНИ СКОР

53 36 6 11 93:36

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар