Najava - POR Superkup: Benfika - Gimaraeš...

Ranjeni Orao je najopasniji! Rui Vitorija je posebno motivisan pred finale Superkupa.

Fudbal 05.08.2017 | 18:15
Najava - POR Superkup: Benfika - Gimaraeš...
Navikla je Benfika da dovodi neafirmisane igrače i od njih pravi gotove proizvode, koji iz godine u godinu pune klupsku kasu. Portugalskom šampionu sleduje isti scenario i ove sezone. Zadnja linija lisabonskih Orlova pretrpela je ozbiljan remont. Ederson je otišao u Mančester Siti, Viktor Lindelef je zadužio opremu Mančester Junajteda, a Nelson Semedo je pojačao Barselonu. Dovoljan razlog za malu dozu opreza pred finale Superkupa u kojem će Benfika ukrstiti koplja sa Gimaraešom (subota, 21.45).

Zašto malu dozu? Nekada lako, nekada kroz iglene uši, Benfika je u prošlosti uglavnom umela da izađe na kraj s Gimaraisom. E sad, nema pravila kada je reč o golovima. Umelo je da padne tri i više, ali i maksimum jedan pogodak. Ono što posebno upada u oči jeste da je na pet proteklih ligaških okršaja ovih timova na Stadionu svetlosti dolazila sigurna pobeda Benfike. 

Ipak, pripremni rezultati ne idu baš u prilog izabranicima Ruija Vitorije. Jang Bojs je deklasirao Benfiku sa 5:1, Hal je slavio minimalnim rezultatom, a Ksamaks (0:2) i Betis (1:2) morali su da polože koplja pred Orlovima. Gimaraeš je ubedljivo slavio protiv Sportinga (3:0), dobio je i Feirense (3:1), Belenenses (4:1) i Portimonense (na penale), a izgubio je od Porta (0:2). 

Nije zgoreg napomenuti da Rui Vitorija izrazito motivisan ulazi u ovaj duel, s obzirom na to da bi eventualnom pobedom postao prvi trener u istoriji Benfike koji bi dvaput uzastopno osvojio nacionalni Superkup.

POSLEDNJIH PET

BENFIKA

Jang Bojs (N)1:5

Betis (N)2:1

Hal (N)0:1

Arsenal (N) 2:5

RB Lajpcig (N) 0:2

GIMARAEŠ

Benfika (N)1:2

Portimonense (N)3:3

Belenenses (N) 4:1

Porto (N)0:2

Sporting (N)3:0

MEĐUSOBNI SKOR

53 36 6 11 93:36

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar